Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Σύντομες ειδήσεις

1.- Ο Χριστός Ζει. Είναι ζωντανός.

Ο ίδιος ο Πάπας κάνει μια περίληψη της Αποστολικής παραίνεσης: Cristus vivit.
Να παραμείνουμε πάντα νέοι. Όχι στην ηλικία αλλά στο πνεύμα λέει ο Πάπας,  να μιμηθούμε τους αγίους
Να μην αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από από την εποχή μας!!! Αλλά με τον Ζωντανό Ιησού με θάρρος και χαρά να προχωρούμε μπροστά.    

2.- Η γη στενάζει. 

Την περίοδο της Σαρακοστής να ελέγχουμε τη συμπεριφορά μας με το περιβάλλον.
Αυτό λένε οι Επίσκοποι της Αργεντινής  στο μήνυμά τους για τη Σαρακοστή. Να μην εκμεταλλευόμαστε το περιβάλλον γιατί η γη… στενάζει!!!

3.- Να  θυμηθούμε  το 1994, όταν ξέσπασε εμφύλιος στη Ρουάντα ανάμεσα σε φυλές. Δυστυχώς  εμπλεκόμενη ήταν και η  Εκκλησία. πέθαναν Επίσκοποι, Ιερείς και απλοί μοναχοί Να τιμηθούν  βέβαια οι νεκροί. Αλλά κυρίως να γίνει μάθημα για το μέλλον.

4.- Η Άγια σκάλα που ανέβηκε ο  Ιησούς για να οδηγηθεί στον Πόντιο Πιλάτο και βρίσκεται στη Ρώμη, μετά από Επισκευές ενός χρόνου, παραδίδεται και πάλι στην ευλάβεια των πιστών.

5.- Ο Πάπας κατά το μήνα Απρίλιο μας καλεί να προσευχηθούμε ιδιαίτερα για τους γιατρούς και όλο το υγειονομικό προσωπικό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τους αρρώστους. 

6.- Εφέτος τη σύνταξη των κειμένων για το Δρόμο του Σταυρού της Μεγ  Παρασκευής στο Κολοσσιαίο,  ανατέθηκε στη μοναχή Eugenia Bonetti, ιεραπόστολος. Ασχολήθηκε με τις γυναίκες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

8.- Η Κάριτας  της Ασίας(που συγκεντρώνει  24 εθνικές Κάριτας)  ανατέθηκε η προεδρία σε ένα λαϊκό, τον  Benedict Alo D’ Rozario  

π.α.φ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos