Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7 8 2020 6

ΚΑΜΕΡΟΥΝ : ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ'Ι'Ο

Τα θέματα υγείας και ειδικά σε περιπτώσεις όπως η πανδημία που ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη, πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη σοβαρότητα. Φυσικά το λόγο έχουν οι επιστήμονες. Γι` αυτό, όσο κι αν θεωρίες συνωμοσίας έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ, όσο κι αν αμφισβητούνται θεσμοί όπως ο ΠΟΥ, η καθολική εκκλησία οφείλει και σωστά δεν εκφέρει θέση για επιστημονικά ζητήματα.
Ο πρόλογος αφορά τις “κατηγορίες” που εκπέμπονται από Μέσα Ενημέρωσης του Καμερούν προς τον ... Πάπα Φραγκίσκο, “γιατί δεν παίρνει θέση” για όσα ισχυρίζεται ο Αρχιεπίσκοπος ( της Duala, από το 2009 ) Samuel Kleda. O 61χρονος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της χώρας, δεν είναι φυσικά τυχαία περίπτωση αλλά ισχυρή και δημοφιλή προσωπικότητα του Καμερούν. Υποστηρίζει ότι με τη χρήση παρασκευάσματος από φυτά ο ίδιος και άλλοι 6.000 συμπατριώτες του, νοσηλευόμενοι σε καθολικά νοσοκομεία που εφάρμοσαν την ίδια διαδικασία, ξεπέρασαν τα συμπτώματα του covid-19 και είναι πλέον υγιείς ! Επίσης, το σημαντικότερο ίσως, επιμένει ότι δεν υπάρχει ασθενής που εφάρμοσε την ίδια πρακτική και αποβίωσε ! 100% επιτυχία.
Ο Ιεράρχης έχει συναντήσει τις πολιτικές αρχές της χώρας του και έχει παρουσιάσει τη μέθοδό του, Όμως “τα συμφέροντα” δεν αφήνουν το δωρεάν φάρμακο να γίνει γνωστό, αφενός γιατί ο ΠΟΥ δεν αποδέχεται τις παραδοσιακές αφρικανικές ιατρικές πρακτικές αφετέρου γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες δε θέλουν να χάσουν τα κέρδη που αναμένουν, ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του... Άρα ο ... Φραγκίσκος πρέπει να αποφασίσει αν ο Επίσκοπός του είναι “τσαρλατάνος” ή πρέπει να λάβει “ το Νόμπελ Ιατρικής ”
Ίσως η αλήθεια βρίσκεται στη μέση, γιατί κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ο Επίσκοπος τρελάθηκε ξαφνικά. Ίσως η χρήση τοπικών φυτικών παρασκευασμάτων βοηθά άτομα που έχουν συγκεκριμένο τρόπο τροφής και ζωής. Μακάρι να είναι λύση έστω και μόνο για την περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι επίσης, ο καθένας να μιλά για πράγματα που γνωρίζει...

Πληροφορίες και φωτογραφία από ilSismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos