Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7 8 2020 5

ΙΝΔΙΑ : ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΝΕΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

Η Archana Soreng, νέα καθολική επιστήμων, από την φυλή των Sundergarh Odisha, παθιασμένη με τα προβλήματα των ιθαγενών και την κλιματική αλλαγή, ορίσθηκε την 30-7-2020, απ΄τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Antonio Guterres, μέλος μιας συμβουλευτικής ομάδας νέων ηγετών, που θα προτείνουν νέες προσεγγίσεις και λύσεις απέναντι στη χειροτέρευση του κλίματος κατά τη διάρκεια του Covid-19. 
O καθολικός Επίσκοπος της Cuttack Bhubaneswar, Σ/ότατος John Barme, επισκέφθηκε την Archana για την συγχαρεί. Δήλωσε ότι γνωρίζει το πάθος της κοπέλας για την προστασία του περιβάλλοντος και ότι ο ίδιος έχει πεισθεί για τη σοβαρότητα της κλιματικής αλλαγής και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η νέα υπήρξε συντονίστρια στην Επιτροπή Φυλών στην All India Catholic University Federation.
Έχει ζήσει τις προσπάθειες της οικογένειάς της και των αυτοοργανωνένων ομάδων των ιθαγενών να προστατεύσουν τα δάση και το φυσικό περιβάλλον με βάση τις γνώσεις τους και τις παραδοσιακές πρακτικές αιώνων.
Η ίδια, έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε τοπική οργάνωση που προωθεί παρόμοιες πρακτικές και ελπίζει να πείσει και τ` άλλα μέλη της Επιτροπής ότι οι άνθρωπου που ζουν στις περιοχές αυτές γνωρίζουν καλύτερα π.χ. πώς να αποτρέψουν πυρκαγιές και πώς να αναζωογονήσουν τις πηγές του νερού

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos