Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7 8 2020 2

O ΠΡΩΤΟΣ,  ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,  ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ !

Έχουμε πρόσφατα αναφερθεί στη συνεισφορά πολωνών ιεραποστόλων προς την καθολική εκκλησία της Ρωσίας, στον, πρώην Αρχιεπίσκοπο Μόσχας και πλέον Μινσκ, Tadeusz Kondrusiewitz και στα προβλήματα άδειας παραμονής στη Ρωσία για αλλοδαπούς ιερωμένους. Όλα αυτά τα θέματα αφορούν ως παρελθόν και παρόν. το νέο βοηθό Επίσκοπο για την Αρχιεπισκοπή Μόσχας, φραγκισκανό, π. Nikolas Dubinin, ρώσο υπήκοο, 47 ετών.
Πράγματι ο νέος Ιεράρχης, από τους πρώτους υποψήφιους στην ιεροσύνη στη Σχολή της Μόσχας που ίδρυσε το 1993 ο Σ/ότατος Kondrusiewitz, έλαβε την ιερατική χειροτονία το 2000 και από τότε διακονεί στην απέραντη, σε αποστάσεις, Αρχιεπισκοπή, στην οποία υπάγονται Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, που απέχουν 700 χλμ αλλά και οι άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας όπως Pskov και Kursk. Θεωρείται “ πνευματικό παιδί ” του φραγκισκανού πολωνού ιεραποστόλου π. Erzegorz Cioroch ο οποίος ίδρυσε τις “ Φραγκισκανικές Εκδόσεις ” στη ρωσική γλώσσα και τη “ρωσική καθολική εγκυκλοπαίδεια” αλλά σκοτώθηκε σε τροχαίο μόλις 42 ετών.
O τωρινός Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Μόσχας είναι ο ιταλός Paolo Pezzi. 
Ο βοηθός Επίσκοπος θα έχει έδρα την Αγία Πετρούπολη.
Μια γενιά έχει περάσει από την ανασύσταση της καθολικής εκκλησίας στη Ρωσία και ελπίζεται ότι σύντομα όλο και περισσότεροι ντόπιοι ιερείς θα αναλάβουν τις τύχες της.

Πληροφορίες και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos