Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

IΣΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑ'Ι'ΚΟΣ ΤΟ Νο 2 ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΕΔΡΑΣ !

Σίγουρα είναι πιο περίπλοκο από ότι διαβάζεται... Ο Maximino Caballero γεννήθηκε στη Merida της Ισπανίας και θα κλείσει τα 61 χρόνια του στο τέλος του έτους. Μετά από καλές σπουδές ( Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων ) στη χώρα του εργάστηκε σε διάφορες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μέχρι τα 48 του χρόνια, όταν και αποδέχθηκε πρόταση να αναλάβει διευθυντική θέση σε μεγάλη πολυεθνική των ΗΠΑ. Σχεδόν 13 χρόνια πέραν του Ατλαντικού έφθασε σε κορυφαίες θέσεις ( σε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές αρμοδιότητες ) της εταιρείας, υλοποιώντας προγράμματά της στην αμερικανική ήπειρο. Τα δύο παιδιά του ήδη εργάζονται και αυτά στις ΗΠΑ. Δεν είχε κάποιο λόγο να επιστρέψει στην Ευρώπη και μάλιστα για να εργασθεί σε πιο απαιτητική θέση και με λιγότερα χρήματα... Εκτός της αδελφικής φιλίας με αυτόν που τον κάλεσε και της  καθολικής του πίστης, που τον έκανε να αποδεχθεί την πρόσκληση !     

H πρόταση ήταν από τον συμμαθητή του, πλέον ιησουίτη ιερέα, π. Guerrero, υπεύθυνο, από τέλη 2019 της Γραμματείας για την Οικονομία της Αγίας Έδρας και φυσικά με την έγκριση του Πάπα Φραγκίσκου. Η επιδίωξη του νέου νο2 δεν είναι φυσικά να πετύχει επιχειρηματικούς θριάμβους, αλλά να συντελέσει με τις γνώσεις και την εμπειρία του στη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των αγαθών της Αγίας Έδρας. Ο ίδιος και η σύζυγός του Inmaculada, όταν τού προτάθηκε να έρθουν στη Ρώμη, δε δίστασαν να αποδεχθούν την πρόσκληση, παρόλο που τα παιδιά τους θα παρέμεναν στις ΗΠΑ. Το θεώρησαν χριστιανικό τους καθήκον, ο δε Maximino προσθέτει ότι δεν είχε ποτέ την άποψη ότι “Εκκλησία” είναι οι ιερείς και οι μοναχοί /ές και ο λαός απλώς παρακολουθεί. Όλοι, από τη θέση που μπορεί ο καθένας, έχουν υποχρέωση προσφοράς προς την Εκκλησία. Σε αυτόν έτυχε να αναλάβει καθήκοντα που δεν είχε ποτέ φαντασθεί ! Το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι ότι θα προσφέρει γνώσεις και εμπειρία, ελπίζοντας να καταφέρει η Κορυφή της Εκκλησίας μας να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που της προξένησε η πανδημία και να συνεχίσει να συμπαρίσταται σε όσους την έχουν ανάγκη.

Θυμίζουμε ότι το “οικονομικό μοντέλο διοίκησης” που έχει καταλήξει ο Πάπας για τα οικονομικά θέματα της Αγίας Έδρας ( η διαχείριση των ιδιόκτητων ακινήτων  γίνεται από την APSA ) είναι το “ Συμβούλιο για την Οικονομία ” όπου προΐσταται ο  Καρδινάλιος Marx, αρχιεπίσκοπος Μονάχου να δίνει τις γενικές κατευθύνσεις, να υπάρχει  “ Ορκωτός Λογιστής ” για τον έλεγχο νομιμότητας και η “ Γραμματεία για την Οικονομία ” να ελέγχει και  να αποτρέπει προβλήματα, που έχουν σχέση με τη διοίκηση και τα χρηματοοικονομικά ζητήματα των Οργανισμών

Πληροφορίες από Vatican Insider και Famiglia Cristiana
Φωτογραφία των 2 ανδρών από Famiglia Cristiana

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos