Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

 ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ένα «ισχυρό μήνυμα ενάντια στον αναδυόμενο εθνικισμό»: έτσι ο Ιησουίτης πατέρας Bernhard Bürgler ονομάζει την ενσωμάτωση των τεσσάρων επαρχιών της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Λιθουανίας-Λετονίας και της Ελβετίας των πατέρων Ιησουιτών, οι οποίες από τις 27 Απριλίου 2021 θα επανενωθούν στη νέα Επαρχία της Κεντρικής Ευρώπης. 60 ετών, προέρχεται από το Ανατολικό Τιρόλο και είναι ψυχοθεραπευτής, μοναχός, ο οποίος από το 2014 είναι Έπαρχος των Ιησουιτών της Αυστρίας, θα είναι ο πρώτος προϊστάμενος της μελλοντικής Επαρχίας, η οποία θα περιλαμβάνει 442 μοναχούς που διανέμονται σε 36 τοποθεσίες.

Ένα ευρύτερο όραμα

«Δείχνουμε ότι ένα ευρύτερο όραμα έχει τα πλεονεκτήματά του και είναι περισσότερο συμβατό με την ταυτότητα του χριστιανού», λέει σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του γερμανικού καθολικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα "Domradio" στην Κολωνία. Σύμφωνα με τον πατέρα Bürgler, με το πέρασμα του χρόνου, οι εθνικές διαφορές γίνονται λιγότερο σημαντικές: «Θα μπορέσουμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τον πλούτο της πνευματικότητας του αγίου Ιγνατίου με πιο γόνιμο τρόπο για πίστη, δικαιοσύνη, διαπολιτισμικό διάλογο και συμφιλίωση», λέει. Επιπλέον - παρατηρεί - το χάρισμα του  μοναχικού τάγματος των Ιησουιτών είναι ανοιχτό στον κόσμο από την ίδρυσή του: «Οι πρώτοι σύντροφοι του ιδρυτή μας Ιγνατίου Loyola προήλθαν από διαφορετικά έθνη. Ο Ιγνάτιος δεν σκέφτηκε ποτέ από εθνική άποψη, αλλά είχε μια παγκόσμια ματιά: τόσο για τις περιοχές όπου ήθελε να στείλει ανθρώπους όσο και για την καταγωγή τους».

Δίνουμε μια συνεισφορά στην Εκκλησία

Ο λόγος της συγχώνευσης είναι να ενώσει τις δυνάμεις, σε μια εποχή που οι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι είναι μικρότεροι, λέει ο πατέρας Bürgler. Η ελπίδα του είναι ότι οι Ιησουίτες της νέας επαρχίας μπορεί να είναι παρόντες κυρίως στους τομείς της πνευματικότητας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής: «Εάν καταφέρουμε να διακριθούμε ακόμη περισσότερο σε αυτούς τους τομείς, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να συνεισφέρουμε στους ανθρώπους, αλλά επίσης εντός της Εκκλησίας και για την Εκκλησία». Πρέπει να θυμόμαστε ότι η δημιουργία της νέας Ευρωπαϊκής Επαρχίας των Ιησουιτών ακολουθεί αυτήν της Ευρωμεσογειακής Επαρχίας, που γεννήθηκε το 2017 από την ενοποίηση των τριών Επαρχιών της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Μάλτας με συνολικά πάνω από 500 Ιησουίτες.

 

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos