Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓKΛΑΝΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ “LAUDATOSI”!

Όπως έχει ζητήσει ο Πάπας, με τη συγκεκριμένη εγκύκλιό του, όπως έχουν ζητήσει εκατοντάδες καθολικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά από αυτόν, έτσι και μια μικρή καθολική ενορία του Μπαγκλαντές προσπάθησε να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη “ φροντίδα της κοινής μας οικίας ” . Η ενορία του Mausaid, στην άκρη της πρωτεύουσας Ντάκα, φύτεψε 605 καρποφόρα δένδρα στην ευρύτερη περιοχή της.
Ο εφημέριος π. Chanchal Hubert Pereira και οι ενορίτες ( 620 περίπου ) ευαισθητοποιήθηκαν βλέποντας τη συνεχή κοπή δέντρων για την “ επέκταση ” εργοστασίων στην περιοχή τους και αναλογιζόμενοι, μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, πόσο η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αποτροπή των κλιματικών αλλαγών είναι στην επικαιρότητα της χώρας, που συχνά πλήττεται από φυσικά φαινόμενα. Ο καρδινάλιος Patrick D`Rosario έχει ανακοινώσει ότι η καθολική εκκλησία της χώρας, εφαρμόζοντας την παπική εγκύκλιο, θα φυτέψει 500.000 δένδρα τους προσεχείς μήνες. Η συγκεκριμένη ενορία ήταν από τις πρώτες. Τα δέντρα ήταν προσφορά τοπικού καθολικού συνεταιρισμού. Στη δεντροφύτευα ήταν παρόντες και συμμετείχαν ο Patrick Purification, Πρόεδρος των Καθολικών Φοιτητικών Οργανώσεων και ο Hernando Corraya γραμματέας της Χριστιανικής Ένωσης Μπαγκλαντές.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Asianews.it 4-8-2020


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos