Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ (2) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΝΟΣ : 21 - 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000

Πριν 20 χρόνια οι καθολικές οργανώσεις νεολαίας ( ΕΚΝΕ και ΕΚΦΕ ) φιλοξένησαν στην Τήνο την ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση των αντίστοιχων καθολικών οργανώσεων ( ΙYCS - IMCS ) της Ευρώπης, για ηλικίες 15 - 19 ετών ( SECONDARY SUMERWEEK ).
Το θέμα της συνάντησης ήταν : " ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ". Το παρακολούθησαν εξήντα και πλέον νέοι και νέες από τις περισσότερες χώρες της τότε Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιπλέον από Πολωνία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ουκρανία, καθώς και μέλη της ΕΚΦΕ και της ΕΚΝΕ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τήνο.
Συγκεκριμένα οι έλληνες σύνεδροι ήταν οι : Γιάννης Βαρθαλίτης ( Αθήνα ), Ντάνος Σταυροράβδης ( Εξαρχία Ελλην.), Ελένη Στέα ( Θεσ/νίκη ) Αντώνης Απέργης και Μαρία Δελασούδα ( Τήνος ) για την ΕΚΝΕ και Ελευθ. Βαμβακάρης ( Θεσ/νίκη ) και Εύη Νελλα ( Αθήνα ) για την ΕΚΦΕ.
Την οργανωτική ευθύνη είχαν ο τότε πρόεδρος της ΕΚΦΕ Ραυμόντ Παβατσι, ο λαικός εμψυχωτής της ΕΚΝΕ Θεσ/νίκης κ. Ιωσήφ Γεωργίου και τα παλαιά στελέχη της καθολικής νεολαίας Μαρίας Κουτάτζη και ο υπογράφων.
Την " τεχνική ομάδα " είχαν αποτελέσει οι Μαριλένα Κοπάνου ( ΕΚΝΕ Θεσ/νίκης ), Αγνή Ρεμούνδου, Σοφία Παλαιολόγου και Αναστασία Στεφάνου ( ΕΚΝΕ Αγίου Φραγκίσκου Αττικής ) και Βαγγέλης Καρατζάς ( ΕΚΦΕ ).
Επίσης οι Γιάννης Τζαγάκης, Θόδωρος Λάζογλου ( ΕΚΝΕ ), Λαμπρινή Απέργη ( ΕΚΦΕ ), τα μέλη της ΕΚΝΕ Τήνου Μάνθος Δελατόλας, Ειρήνη Κρητικού και Αγνή Δελατόλα και οι πρώην πρόεδροι της ΕΚΦΕ ( τηνιακής καταγωγής ) Μαρία Πρελορέντζου, Φράνσυ Φωσκόλου, Άννα Σάββαρη και Ρόζα Δελατόλα.
Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στους χώρους του παντηνιακού προσκυνήματος της " Ιεράς Καρδίας του Ιησού " στο Εξώμβουργο, με τη συμπαράσταση του υπευθύνου του προσκυνήματος π. Δημητρίου Δαλέζιου, και των εκκλησιαστικών παραστατών ΕΚΦΕ και ΕΚΝΕ π.π. Μιχάλη Ρούσσου και Θεόδωρου Κοντίδη.
Ο τότε δήμος Εξωμβούργου, συμπαραστάθηκε και συνέβαλλε στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων, μέσω των τότε Δημάρχου Νικηφόρου Δελασούδα και αντιδημάρχου Μάνθου Βίλλα.
Ο Σεβ/τατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος Πρίντεζης είχε συναντήσει τους συνέδρους και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα, Επίσης βοήθησε ενεργά και στη γραμματειακή υποστήριξη των εργασιών.
Οι σύνεδροι είχαν επισκεφθεί τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Τήνου και γνώρισαν την αρμονική συμβίωση ορθόδοξων και καθολικών κατοίκων.
Εντυπωσιάστηκαν δε ιδιαίτερα από το σχολείο των Ουρσουλινών και το γεωργικό μουσείο των Ιησουιτών ( όπως και τη φιλοξενία των π. Μάρκου Μακρυωνίτη και αδ. Λεον. Μαραγκού ) στα Λουτρά.


Πληροφορίες από το προσωπικό μου αρχείο
ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos