Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

Πίστη και προσευχή

Εάν η πίστη εξαφανισθεί, η προσευχή σταματά. Στην πράξη ποιος θα προσευχηθεί για κάτι που δεν πιστεύει; Γι αυτό ο Απόστολος παροτρύνει στην προσευχή: «όποιος επικαλεσθεί το όνομα του Θεού, θα σωθεί». Στη συνέχει για να δείξει ότι η πίστη είναι η πηγή της προσευχής και ότι νερό δεν τρέχει αν η πηγή ξεραθεί, προσθέτει: «πώς θα τον επικαλεσθούν αν δεν τον έχουν πιστέψει (Ρωμ. 10,13).
Πιστεύουμε λοιπόν, για να μπορούμε να προσευχηθούμε και προσευχόμαστε ώστε η πίστη που είναι η βάση της προσευχή μας, να μη μας εγκαταλείψει. Η πίστη διορθώνει την προσευχή και η προσευχή διορθώνει με τη σειρά της, στερεώνει την πίστη! Κοιτάξτε την Εκκλησία ποιος θα πήγαινε αν δεν είχε πίστη! Αλλά αυτή η πίστη αν ήταν τέλεια, όλοι θα μετακινούσαν τα όρη! (Μτθ. 17,20).
Κοιτάξετε τους Αποστόλους, αν δεν είχαν μεγάλη πίστη δεν θα άφηναν τα πάντα για να διασχίσουν τον κόσμο με τα πόδια, για να ακολουθήσουν τον Χριστό. Κι όμως, η πίστη τους δεν ήταν τέλεια! Διαφορετικά δεν θα είχαν πει στον Κύριο: Κύριε αύξησε την πίστη μας!

Αγ. Αυγουστίνος (430)
Μετάφραση π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos