Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

«Μια καταιγίδα που μας χτύπησε»

Ένας ιός σαν καταιγίδα που έπληξε τον καθένα μας. Έτσι ο Άγιος Πατέρας παρέθεσε μερικές σκέψεις του στο βιβλίο «Κοινωνία και ελπίδα».

Πάπας Φραγκίσκος: «Η καταιγίδα του ιού»
Η περίοδος του lockdown, ο Κορωνοϊός, η πανδημία και η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν ανατρέψει εντελώς τη ζωή μας. Ακόμα και ο Άγιος Πατέρας, που τους τελευταίους μήνες ήταν κοντά σε όλους μας με προσευχή και την τέλεση της καθημερινής Θείας Λειτουργίας, παρέθεσε τις σκέψεις του για το θέμα αυτό στον πρόλογο του βιβλίου «Κοινωνία και Ελπίδα» των Walter Kasper και George Augustin.
«Η δραματική κατάσταση κατέστησε σαφές όλη την ευπάθεια, την ασυνέπεια και την ανάγκη για λύτρωση εμάς των ανθρώπων και αμφισβητήσαμε πολλές βεβαιότητες, στις οποίες βασίζαμε τον εαυτό μας, στην καθημερινή ζωή, για τα σχέδια και τα πλάνα μας» - έγραψε ο Πάπας.
«Αυτή η περίοδος ήταν απαραίτητη για να μας κάνει να καταλάβουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό»
Μια πραγματική κραυγή συναγερμού: «Μια ξαφνική καταιγίδα που όλους μας έπληξε. Μας θυμίζει ότι έχουμε ξεχάσει και παραμελήσει ορισμένα σημαντικά πράγματα στη ζωή και μας κάνει να σκεφτόμαστε τι είναι πραγματικά σημαντικό και απαραίτητο και τι είναι λιγότερο σημαντικό ή είναι μόνο επιφανειακό» - συνέχισε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Πάπας Φραγκίσκος: «Ας προσευχηθούμε ώστε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα»
Ο προβληματισμός του Αγίου Πατέρα ήταν συγκεντρωμένος, πάνω απ' όλα, στην περιγραφή των συναισθημάτων του κατά τους πρώτους μήνες του κλεισίματος: «Το να μην μπορούμε να τελούμε την Θεία Ευχαριστία [...] η μετάδοση της Αγίας Ευχαριστίας από τα ΜΜΕ ήταν μια λύση έκτακτης ανάγκης για την οποία πολλοί είναι ευγνώμονες. Αλλά η μετάδοση αυτή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική παρουσία του Κυρίου στην τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.
Ας προσευχηθούμε λοιπόν να επιστρέψουμε στη λειτουργική ζωή του πριν [...] με βάση μια φράση που ο ίδιος ο Ιησούς είπε σε μας: «Μην φοβάστε! Εγώ έχω νικήσει το θάνατο».
Από τη μια πλευρά η καταιγίδα, από την άλλη το φως και η ελπίδα του Χριστού. Ο Πάπας Φραγκίσκος μας δίδαξε, σε αυτήν την περίοδο, να προσευχόμαστε, ίσως, όπως δεν είχαμε κάνει ποτέ πριν. Αλλά τώρα μας καλεί να κοιτάξουμε με ακόμα περισσότερη ελπίδα σε αυτό το φως, έτσι ώστε το σκοτάδι και η καταιγίδα του ιού να απομακρυνθούν οριστικά.

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos