Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

Οι επίσκοποι του Νότιου Σουδάν : να οικοδομήσουμε μία Χώρα νέα και ειρηνική

Ο επίσκοπος του Νοτίου Σουδάν, Σεβασμιότατος Paride Taban, με την ευκαιρία της «Εθνικής Ημέρας των Μαρτύρων», που γιορτάστηκε στις 30 Ιουλίου, εξέδωσε ένα μήνυμα με τίτλο «Το αίμα των μαρτύρων μας είναι ο σπόρος της ειρήνης». «Ξεπερνάμε τη δυσπιστία και προωθούμε την ειρηνική συνύπαρξη για να κάνουμε τη χώρα μας Βασιλεία του Θεού στη γη», είπε ο ιεράρχης, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τους πιστούς να πάρουν το παράδειγμα από τον Άγιο Παύλο, τον Απόστολο που «εστίασε την προσοχή του σ’ αυτό που έχει σημασία, δηλαδή στον Χριστό », αφήνοντας τα ασήμαντα πράγματα. Αυτό ειδικότερα - το συμπέρασμα του Σεβασμιοτάτου Taban, που παρατίθεται από τον ιστότοπο της Amecea, τον Σύνδεσμο των μελών των Επισκοπικών διασκέψεων της Ανατολικής Αφρικής, είναι η διδασκαλία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ηγέτες της χώρας, αγωνιζόμενοι κυρίως για το κοινό καλό.

Μια νέα χώρα που αναζητά σταθερότητα
Έχοντας γίνει ανεξάρτητο από το Σουδάν στις 9 Ιουλίου 2011, εννέα χρόνια αργότερα, το Νότιο Σουδάν δεν βρήκε ακόμη τη σταθερότητά του: αρκεί να αναφερθούμε στον πρόσφατο φάκελο που κυκλοφόρησε η Caritas Italiana, με τίτλο "Ειρήνη που σου ταιριάζει, ξεκινά. Ένας λαός εξαντλημένος από τον πόλεμο, σε μια ήπειρο πεινασμένος από την πανδημία. " Το έγγραφο υπενθυμίζει ότι «ο εμφύλιος πόλεμος προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους. ο πληθυσμός έχει εξαντληθεί και δραπετεύει με εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες, οι οποίοι σπεύδουν σε εξίσου εύθραυστες γειτονικές χώρες • η περιοχή στερείται σημαντικών υποδομών • η ειρηνευτική διαδικασία βλέπει υπογραφές συμφωνιών και παύσεις του πυρός, που όμως δεν έχουν γίνει ποτέ σεβαστές, αναβάλλονται επανειλημμένα και πάντα οδηγούν σε νέες συγκρούσεις των οποίων οι συνέπειες πληρώνονται από πολλούς φτωχούς ». Ευτυχώς, η τοπική Εκκλησία, καθώς και ο Πάπας Φραγκίσκος, ποτέ δεν παρέλειψαν να κάνουν γνωστή την εγγύτητά τους στον πληθυσμό, προσφέροντας βοήθεια, τόσο υλική όσο και πνευματική, ειδικά σε αυτήν την εποχή της πανδημίας κορωνοϊού, και κάνοντας εκκλήσεις "για συγχώρεση και διάλογο. Μόνο έτσι θα ξεπεραστούν οι εθνικές διαιρέσεις και τα συμφέροντα μερικών και στο όνομα της εθνικής ενότητας ".

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos