Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

Παιδικές ερωτήσεις – γιατί τόσες πολλές γλώσσες;

Στις πράξεις των Αποστόλων αναφέρεται ότι αμέσως μετά την Πεντηκοστή οι απόστολοι μιλούσαν στον κόσμο σε πολλές διαφορετικές γλώσσες. Πόσο θα ήθελα να ξέρω να μιλάω πολλές γλώσσες και να ταξιδεύω στον κόσμο για όλη τη ζωή μου! Αλλά ποια είναι η σημασία αυτού του θαύματος;
Γιαννάκη λοιπόν, δεν σου απομένει παρά να αρχίσεις να μελετάς σκληρά για να μάθεις καλύτερα τις γλώσσες που ήδη διδάσκεσαι στο σχολείο. Φυσικά, όσο περισσότερες γλώσσες μαθαίνουμε τόσο πιο εύκολη γίνεται η εκμάθηση και άλλων γλωσσών. Και εξάλλου το να μιλάς και άλλες γλώσσες σημαίνει ότι είσαι σε θέση να γνωρίσεις διαφορετικούς ανθρώπους με έναν βαθύτερο τρόπο.
Το θαύμα της Πεντηκοστής αναφέρεται ακριβώς σε αυτό: στην επιθυμία να κατανοήσουμε και να γίνουμε κατανοητοί για να αυξάνουμε σε αγάπη και σε αμοιβαία υπηρεσία. Κανονικά όταν αγαπάμε οι μεν τους δε, καταλαβαίνουμε ακόμη και τα σημάδια μέσα από μια ολόκληρη σειρά από προσοχή και βλέμματα. Αυτό είναι το θαύμα της Πεντηκοστής, αγαπάμε αλλήλους για να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον!
Σε συμβουλεύω λοιπόν, να μάθεις όσες γλώσσες μπορείς, αλλά κυρίως να βελτιώσεις την ικανότητα της καρδιάς σου να μιλά για να μεταδίδει αγάπη, εμπιστοσύνη και χαρά. Καλή δουλειά!

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos