Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Μίσος εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας

Μια τρομοκρατική ενέργεια ": έτσι ο Καρδινάλιος Λεοπόλδος Χοσέ Μπρένες, αρχιεπίσκοπος της Μανάγουα, χαρακτήρισε την επίθεση που πραγματοποιήθηκε προχθές ενάντια στον Καθεδρικό Ναό της πρωτεύουσας της Νικαράγουας.
Σύμφωνα με μερικούς μάρτυρες, ένας με κουκούλα έριξε μία κοκτέιλ Molotov στο παρεκκλήσι του αίματος του Χριστού μέσα στον καθεδρικό ναό, προκαλώντας φωτιά που, μεταξύ άλλων, έκαψε έναν σταυρό περίπου τεσσάρων αιώνων. Η φωτιά σβήστηκε αρκετά γρήγορα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά η επίθεση επηρέασε βαθιά την καθολική κοινότητα.

Μια προμελετημένη πράξη
Μια Ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή δηλώνει ότι είναι «μια προμελετημένη και προγραμματισμένη πράξη, που πραγματοποιείται από ένα εξειδικευμένο άτομο». Ο σταυρός - τονίζεται - "κάηκε στο σύνολό του από μια άγνωστη συσκευή". Η υπόθεση μιας τυχαίας πυρκαγιάς αποκλείεται, όπως δηλώνουν ορισμένοι, καθώς δεν υπάρχουν κεριά στον τόπο της επίθεσης. Η Αρχιεπισκοπή μιλά για μια «αξιοθρήνητη δράση» που «προσβάλλει βαθιά και πληγώνει» όλους τους Καθολικούς επειδή η εικόνα αυτού του σταυρού »είναι μια από τις πιο αγαπητές και σεβαστές από τους πιστούς της Νικαράγουας.

Εντοπίστε τους υπεύθυνους και τους εκτελεστές
"Αυτό το κατακριτέο γεγονός - συνεχίζει το δελτίο τύπου - προσθέτει σε μια σειρά ιεροσυλιών, παραβιάσεων της εκκλησιαστικής περιουσίας, πολιορκίες Ναών, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αλυσίδα γεγονότων που αντανακλούν το μίσος προς την Καθολική Εκκλησία και το έργο του ευαγγελισμού. Οι επιθέσεις κατά της πίστης του Καθολικού λαού απαιτούν μια διεξοδική ανάλυση, για να βρεθούν οι οργανωτές και εκτελεστές αυτής της μακάβριας ιεροσυλίας ». Τέλος, το δελτίο τύπου καλεί τους πιστούς να « ακούσουν με προσοχή τις ενδείξεις τις συμβουλές Αρχιεπισκόπου τις επόμενες μέρες, να ανταποκριθούν με πίστη «στο αίσθημα πόνου και αδυναμίας που όλοι αισθανόμαστε».
Οι αντιδράσεις αλληλεγγύης στην Εκκλησία της Μανάγουα έρχονται από όλο τον κόσμο, όπως αναφέρεται από τη σελίδα στο Facebook της Αρχιεπισκοπής.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos