Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

8

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ!

Το πρώτο ιντερνετικό ραδιόφωνο, που εκπέμπει 24 ώρες / 24ωρο και έχει σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του Ευαγγελίου εκπέμπει ήδη στο νησί της Κούβας. Ονομάζεται Radio El Sonido de la Esperanza και είναι έργο του Καθολικού Δικτύου Νεολαίας ( RCJ ), μιας διαδικτυακής κοινότητας καθολικών νέων, οι οποίοι, από το Φεβρουάριο 2019 προωθούν τις χριστιανικές αξίες μέσω κοινωνικών δικτύων ( Facebook, Twitter, Instagram. Telegram. Whatsapp ) και πλέον εκπέμπουν και ραδιοφωνικά προγράμματα, σε συνεργασία με τη Σύνοδο των Καθολικών Επισκόπων της Κούβας ( COCC ) και άλλους καθολικούς φορείς. 
Ο Ruben de la Trinidad, απ΄ τα ιδρυτικά μέλη και συνδιευθυντής του Σταθμού εξηγεί ότι η Εκκλησία της Κούβας δε διαθέτει τηλεοπτικά ή άλλα ΜΜΕ για να προωθήσει το ευαγγελικό έργο της. Πλέον το ίντερνετ έχει φθάσει σε όλη την κουβανική επικράτεια, οπότε το ραδιόφωνο είναι ένας καλός τρόπος επαφής της τοπικής καθολικής κοινότητας με την καθολική εκκλησία διεθνώς, ενημέρωσης για τις τοπικές δράσεις αλλά και γνωριμίας με την κοινωνική διδασκαλία της καθολικής Εκκλησίας και το έργο του Πάπα Φραγκίσκου.
Ο Ruben, διάκονος της μοναχικής Κοινότητας των Paolini, αναφέρει ότι οι 11 Επισκοπές της χώρας, εκδίδουν βιβλία και φυλλάδια, ιδιαίτερα για χρήση των ενοριών, ενώ υπάρχουν και μουσικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στις ενορίες, αλλά το ραδιόφωνο είναι αυτό που μπορεί να συντονίσει και παρουσιάσει ευρύτερα όλες αυτές τις προσπάθειες.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos