Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Νέος γραμματέας του Πάπας Ντον Φάμπιο Σαλέρνο

Αυτή είναι μια φυσιολογική αλλαγή προσώπων, σύμφωνα με εντολή του Πάπα, εξήγησε ο διευθυντής της αίθουσας τύπου του Βατικανού
Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον Ντον Φάμπιο Σαλέρνο ως προσωπικό γραμματέα του. Μέχρι τώρα εργαζόταν στο Τμήμα Σχέσεων με Κράτη της Γραμματείας του Κράτους. Αυτό αναφέρθηκε από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας Matteo Bruni.
"Στο πλαίσιο μιας κανονικής αλλαγής των προσώπων, που αποφασίστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο για τους συνεργάτες της Ρωμαϊκής Κουρίας" - δήλωσε ο Μπρούνι - ο Πανοσιολογιότατος Yoannis Lahzi Gaid, προσωπικός γραμματέας του Πάπα από τον Απρίλιο του 2014, ολοκλήρωσε την υπηρεσία του. Θα συνεχίσει την σημερινή του υπηρεσία ως μέλος της «Ύπατης Επιτροπής για την Ανθρώπινη Αδελφότητα», το σώμα που προωθεί τις αξίες που προτείνονται στο" Έγγραφο για την ανθρώπινη αδελφότητα για την παγκόσμια ειρήνη και την κοινή συνύπαρξη "που υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Αμπού Ντάμπι μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του μεγάλου ιμάμη του Αλ-Αζάρ, Αχμέτ αλ-Ταγίμπ.
Ο Ντον Φάμπιο Σαλέρνο γεννήθηκε στο Κατντζάρο στις 25 Απριλίου 1979. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 19 Μαρτίου 2011, με την ένταξή του στην Μητροπολιτική Αρχιεπισκοπή Καταντζάρο-Σκιγιλάζ. Έλαβε το διδακτορικό του στο Utroque Iure στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Λατερανού της Ρώμης. Ενώ ήταν φοιτητής της Ποντιφικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, υπηρέτησε ως γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας στην Ινδονησία και της Μόνιμης Αποστολής της Αγίας Έδρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, στη συνέχεια εργάστηκε στο Τμήμα Σχέσεων με τα Κράτη της Γραμματείας του Κράτους του Βατικανού.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos