Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

«Η εμπορία, μάστιγα  που πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

«Μάστιγα που πληγώνει την αξιοπρέπεια των ασθενέστερων ανδρών και γυναικών»: Έτσι χαρακτηρίζει την εμπορία ανθρώπων σε ένα μήνυμα, υπογεγραμμένο από τον Καρδινάλιο Υπουργό Εξωτερικών, Pietro Parolin, το οποίο στάλθηκε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Διάσκεψης των Επισκόπων της Αργεντινής . Ο Οργανισμός, μέσω της ειδικής του ομάδας «Όχι στην εμπορία ανθρώπων», πραγματοποίησε ένα διαδικτυακό σεμινάριο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, που γιορτάστηκε χθες, 30 Ιουλίου. "Η σύγχρονη εποχή – διαβάζουμε στο μήνυμα - δυστυχώς είναι σημαδεμένη από τη νοοτροπία να κοιτάζουμε τους άλλους σύμφωνα με το συμφέρον μας και το προσωπικό κέρδος δυσκολεύοντας έτσι την πορεία προς την πραγμάτωση της ανθρωπότητας του καθενός, σύμφωνα με τη μοναδικότητά του και το ανεπανάληπτό».

Εξάλειψη της μάστιγας της εμπορίας
"Στο πλαίσιο αυτής της δραματικής και επίμονης κατάστασης μάρκετινγκ που αντιπροσωπεύεται από την εμπορία ανθρώπων, σε πολλές μορφές - συνεχίζει το κείμενο - ο Πάπας ενθαρρύνει τη δέσμευση για την πλήρη εξάλειψη αυτής της μάστιγας" και "υποστηρίζει τις προσπάθειες για να βοηθήσει τους επιζώντες και να συνεργαστούν με αποφασιστικό τρόπο στη δημιουργία μονοπατιών που οδηγούν στο κοινό καλό και στην πλήρη πραγματοποίηση της ανθρώπινης ζωής ". Το μήνυμα τελειώνει με την ευλογία και την επίκληση προς την Παναγία της Luján. Με τίτλο "Μαζί ενάντια στην εμπορία ανθρώπων", το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με το σύστημα τηλεδιάσκεψης του Zoom με τηλεοπτική παρουσία περισσότερων από 600 συμμετεχόντων, που εκπροσωπούσαν διάφορους τομείς που δραστηριοποιούνται κατά της εμπορίας ανθρώπων, όπως το δικαστικό σώμα, τους πολιτικούς, τους οργανισμούς για την κοινωνική υπηρεσία και, φυσικά, την Εκκλησία. "Η περίοδος της πανδημίας και υποχρεωτικής κοινωνικής απομόνωσης, λόγω του Covid-19 - είπαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης - δεν εμπόδισε τις δραστηριότητές μας. Από τη μία πλευρά, η ευκαιρία να συνδεθούμε με περισσότερα άτομα από πολλά μέρη έχει αυξηθεί και από την άλλη, η ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με αυτό το ζήτημα έχει αυξηθεί, καθώς οι τρέχουσες συνθήκες, οι οποίες δυστυχώς σχηματίζουν περισσότερα τραύματα, ευνοούν την αύξηση της εκμετάλλευσης των ανθρώπων ».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos