Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΑΦΙΞΗ “ ΣΚΑΛΑΜΒΡΙΑΝΩΝ ” ΜΟΝΑΖΟΥΣΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ο Ιωάννης Βαπτιστής Scalabrini υπήρξε Επίσκοπος στη Piacenza ( 1876-1905 ) Διακρίθηκε για την προσπάθεια κατηχητικής μόρφωσης του ποιμνίου και για τη φροντίδα των ιταλών μεταναστών στην αμερικανική ήπειρο, όπου ο ίδιος έκανε πολλά ταξίδια ( ΗΠΑ, Βραζιλία...) Επιθυμώντας να βοηθήσει μετανάστες και τους πιο φτωχούς και αναγκεμένους ίδρυσε ανδρικό (1887) και γυναικείο (1895) τάγμα με την ονομασία “ Ιεραπόστολοι του Αγίου Καρόλου Μπορομέο ”, αλλά, ιστορικά, επικράτησε η ονομασία “ Σκαλαμβριανοί ”. Το γυναικείο τμήμα έχει 800 περίπου μοναχές, σε 35 χώρες , ασχολούμενες με κατήχηση, χριστιανική εκπαίδευση, ποιμαντική υγείας, κοινωνική και ποιμαντική δράση και εμψύχωση χριστιανικών λαϊκών κινημάτων και ΜΚΟ. 
Τα παραπάνω, ως παρουσίαση, νομίζω εξηγούν γιατί το συγκεκριμένο μοναχικό τάγμα, σε συνεργασία με την “ Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου ” αποφάσισε να στείλει μοναχές στη Λέσβο, τον Αύγουστο, να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. 
Δύο ομάδες θα εργαστούν σε μια “προσωρινή αποστολή”, καταρχήν, επειδή, όπως ανακοίνωσε, την 29-7-20, η Επαρχιακή Ηγουμένη ( για την Ευρώπη ), αδ. Μilva Cano, “ η Λέσβος είναι στην καρδιά του Πάπα Φραγκίσκου ” και οι ίδιες επιθυμούν να βοηθήσουν, όπως είναι η αφιέρωσή τους, τους έχοντες ανάγκη πρόσφυγες. Προβλέπεται να παρασκευάζουν 150 γεύματα / ημέρα, να διδάσκουν αγγλικά, να φροντίζουν παιδιά και να συνεργαστούν και με τη γαλλόφωνη (αφρικανική) τοπική καθολική κοινότητα. Οι πρώτες αφιχθείσες είναι η βραζιλιανή αδ. Marlene Vieira και η μεξικανή αδ. Leticia Gutierrez Velderama, οι οποίες είναι χρόνια στην Ευρώπη και δύο υποψήφιες μοναχές η αργεντινέζα Monica Leticia Tozzi και η ιταλίδα Laura Lazzoni

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos