Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

23 ΘΥΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Αν υπάρχουν 2 χώρες, εξαιρουμένων των ΗΠΑ, που η πολιτική ηγεσία απέτυχε τελείως να ελέγξει την υγειονομική κατάσταση λόγω κορωνοϊού είναι οι πολυπληθείς Φιλιππίνες και Βραζιλία. Η εξήγηση είναι προφανής, στην ηγεσία έχουν λαϊκιστές ηγέτες  που πίστευαν, όπως ο Τράμπ, ότι δε χρειάζονταν σοβαρά υγειονομικά μέτρα. Και τώρα το πληρώνουν οι πολίτες τους. Οι δε καθολικές ιεραρχίες των χωρών αυτών ασκούν δριμεία κριτική στους αντίστοιχους Προέδρους για την αδιαφορία τους, ιδιαίτερα για τις συνέπειες προς τους πιο φτωχούς κατοίκους ...
Στη Βραζιλία οι νεκροί έχουν φθάσει στους 90.000 και οι νοσήσαντες ξεπέρασαν τα 2.000.000. Στο δε καθολικό κλήρο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Ιερέων, που υπάγεται στη Σύνοδο των Καθολικών Ιεραρχών, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δύο Επίσκοποι και 21 ιερείς εφημεριακού κλήρου, ενώ άλλοι εννέα Ιεράρχες και 347 ιερείς έχουν νοσήσει... Στοιχεία από μοναχικά τάγματα δεν υπάρχουν ακόμα.

Πληροφορίες και φωτογραφία από il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos