Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

8

ΕΣΘΟΝΙΑ: ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ...

Η Εσθονία είναι χώρα της Βαλτικής, με πλειοψηφία πληθυσμού, από θρησκευτικής άποψης, προτεσταντική. Η καθολική κοινότητα είναι πολύ μικρή.
Όμως, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ERR, στο Βατικανό εξετάζεται η περίπτωση αγιωνυμίας του Αποστολικού Τοποτηρητή (1931-1941) Αρχιεπισκόπου Eduard Profittlich και αναμένεται σε δύο χρόνια η απόφαση, αν δηλ. ο θάνατος του ήταν ως μάρτυρα της Εκκλησίας ή υπήρχαν άλλοι λόγοι που οδήγησαν σ αυτόν.
Η προνοητικότητα και η προσεκτική εξέταση των λεπτομερειών, απαραίτητη σε ανάλογες περιπτώσεις, έγκειται στο γεγονός ότι ο, γερμανικής καταγωγής, Ιησουίτης Ιεράρχης συνελήφθη το 1941 από την μυστική ρωσική αστυνομία (NKVD) για αντισοβιετική δράση και κατασκοπεία υπέρ της Γερμανίας. Είχε οδηγηθεί σε φυλακές στο Kirov της Ρωσίας, μέχρι την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεσή του

Στοιχεία και φωτογραφία από λιθουανικό ιστότοπο Lrt.Lt

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos