Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

Ξεκινώ και πάλι το ταξίδι μου για την ειρήνη της Ευρώπης

Ο λαϊκός ιεραπόστολος ξεκίνησε και πάλι από το Λονδίνο, το προσκύνημά του στην Γηραιά Ήπειρο του οποίου το τελευταίο στάδιο έζησε πριν από επτά μήνες στην Αγγλία και στη συνέχεια διεκόπη από την πανδημία. «Νιώθω ότι συναντώ κάθε πολίτη οποιουδήποτε έθνους, πόλης και χώρας για να μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας, παρηγοριάς, αδελφοσύνης».
Ένας προσκυνητής της ευρωπαϊκής συνείδησης. Ο αδελφός Biangio πλέκει το νήμα του ταξιδιού που έχει πραγματοποιήσει εδώ και καιρό στους δρόμους της ηπείρου. Ένα ταξίδι που πέρυσι τον οδήγησε μεταξύ άλλων, τον Σεπτέμβριο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, μετά από 65 ημέρες και πάνω από χίλια χιλιόμετρα με τα πόδια, για να ζητήσει από τους κυβερνώντες να οικοδομήσουν μια Ευρώπη που δεν θα αφήσει πίσω της τους αδύναμους.

Παλέρμο – Λονδίνο
Τώρα αυτό το ένδυμα και ο σταυρός που πολλοί γνωρίζουν, ξαναπήραν τον δρόμο προς την Αγγλία, όπου πριν από επτά μήνες αποτελούσε τον τελευταίο κατά σειρά προορισμό του προσκυνήματος. Από το δικό του Παλέρμο – όπου το ’93 ίδρυσε την “Missione di speranza e carità” («Αποστολή ελπίδας και φιλανθρωπίας») που υποδέχεται φτωχούς, μετανάστες και ψυχικά ασθενείς, την οποία επισκέφθηκε ο Πάπας το 2018 – ο λαϊκός ιεραπόστολος έφτασε χθες το βράδυ στο Λονδίνο και έφυγε και πάλι σήμερα το πρωί προκειμένου να πάει και σε άλλα έθνη, συντροφιά με έναν συνταξιδιώτη.

«Ανησυχώ για τους νέους»
«Νιώθω ότι συναντώ – είπε ο αδελφός Biagio – κάθε πολίτη οποιουδήποτε έθνους, πόλης και χώρας για να του μεταδώσω ένα μήνυμα ελπίδας, παρηγοριάς και αδελφοσύνης. Όλοι μαζί για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και για να οικοδομήσουμε μια δικαιότερη κοινωνία. Ανησυχώ πολύ για την ανάπτυξη και το μέλλον των νέων, εάν δεν ενεργήσουμε άμεσα θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι για μια ανασφαλή και ασταθή γενιά». Η κατεπείγουσα αυτή έκκληση αφορά «δίκαιους νόμους που θα σέβονται τα δικαιώματα όλων των ανθρώπινων όντων και όχι νόμους που τιμωρούν, περιθωριοποιούν, δημιουργούν διαιρέσεις, ανισότητες, παρανοήσεις που τείνουν σε υποτίμηση, που αναιρούν με αυτόν τον τρόπο τους σωστούς κανόνες για μια σωστή ζωή».

Η Ευρώπη της αδελφοσύνης
«Κυβερνώντες της γης – επαναλαμβάνει ο αδελφός Biagio – δεσμευτείτε ότι θα αγαπάτε τη δικαιοσύνη. Πριν να είναι πολύ αργά, οφείλουμε όλοι μαζί να «μεταστραφούμε» στον Καλό Θεό δηλαδή στο ύψιστο καλό, επαναφέροντας την ειρήνη με τον πλησίον μας, δηλαδή τον συνάνθρωπό μας, για να γίνουμε και πάλι όλοι πολύτιμοι αδελφοί και αδελφές».

Μετάφραση: ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos