Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

"Κάθε γέροντας είναι ο παππούς σου"

Η πανδημία έπληξε τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα σκληρά και έκοψε τους ήδη αδύναμους δεσμούς μεταξύ των γενεών, αλλά ο σεβασμός της απόστασης δεν σημαίνει την αποδοχή ενός πεπρωμένου μοναξιάς και εγκατάλειψης. Για το λόγο αυτό, ακολουθώντας τα λόγια που είπε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά το Angelus της 26ης Ιουλίου, το ποντιφικό συμβούλιο για τους λαϊκούς, την οικογένεια και την ζωή, ξεκινά την εκστρατεία «Κάθε γέροντας είναι ο παππούς σου», με σκοπό να καλέσει νέους από όλο τον κόσμο να κάνουν μια χειρονομία τρυφερότητας προς τους ηλικιωμένους που αισθάνονται μόνοι τους.

Αυτό που μπορεί να κάνει η «φαντασία της αγάπης»
Τους τελευταίους μήνες έχουν ενημερώσει το ποντιφικό συμβούλιο για τους λαϊκούς, την οικογένεια και την ζωή, πολλές Σύνοδοι Ιεραρχίας, σύλλογοι και μεμονωμένοι πιστοί, με τη« φαντασία της αγάπης » έχουν βρει τρόπους να φέρουν την εγγύτητα της εκκλησιαστικής κοινότητας στους ηλικιωμένους . Τα νέα των επαφών έφτασαν τηλεφωνικώς, μέσω του διαδικτύου, μέσω κοινωνικών δικτύων στους φιλοξενούμενους των γηροκομείων - που έγιναν από νέους για να σταματήσουν τη μοναξιά των πολλών ανθρώπων που εξαναγκάστηκαν από την πανδημία να παραμείνουν στα σπίτια τους ή μέσα στους οίκους ευγηρίας.

Η έκκληση να ξεπεραστεί η απομόνωση με σεβασμό στις αποστάσεις
Σε αυτό το στάδιο της εκστρατείας, να συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς υγείας που ισχύουν στις διάφορες χώρες, η πρόσκληση είναι να φτάσετε στους πιο μοναχικούς ηλικιωμένους της γειτονιά σας ή στην ενορία σας και να τους στείλετε μια αγκαλιά, όπως ζήτησε ο Πάπας, μέσω μιας τηλεφωνικής κλήσης, μιας βιντεοκλήσης ή μιας εικόνας. Όπου αυτό είναι δυνατό, ή όταν το επιτρέπει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ποντιφικό συμβούλιο για τους λαϊκούς, την Οικογένεια και την Ζωή καλεί τους νέους να κάνουν την αγκαλιά ακόμη πιο συγκεκριμένη, πηγαίνοντας να βρουν τους ηλικιωμένους αυτοπροσώπως.

Η επιθυμία του Francesco
Για να διαδώσετε την πρωτοβουλία, η καμπάνια σχετίζεται με το hashtag sendyourhug. Επιπλέον, οι πιο σημαντικές δημοσιεύσεις θα διαδοθούν στα κοινωνικά δίκτυα του ποντιφικού συμβουλίου @laityfamilylife. Η ελπίδα είναι ότι, ακόμη και ξεκινώντας από αυτήν την εκστρατεία, η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου μπορεί να εκπληρωθεί: "Εδώ είναι αυτό που θα ήθελα: ένας κόσμος που ζει μια νέα αγκαλιά μεταξύ μικρών και μεγάλων"

δ.μ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos