Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΒΑΕΙΟΥ “ ΚΑΤΗΓΟΡΕΊΤΑΙ ” ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η μητέρα Mechthied Thurmer, 62 ετών, είναι η υπεύθυνη του καθολικού αβαείου των Βενεδικτίνων μοναζουσών στην βαυαρική πόλη Kirchschletten. Στο αβαείο, τα τελευταία χρόνια, πάνω από 30 φορές φιλοξένησε πρόσφυγες αιτούντες άσυλο. Ανάλογες περιπτώσεις, εφόσον καταγγελθούν, σε διοικητικό ή δικαστικό επίπεδο, συνήθως κλείνουν χωρίς ποινή ή με κάποιο μικρό πρόστιμο, που αποδέχεται να καταβάλλει ο/η κατηγορηθείς/σα. Όμως η ανωτέρω μοναχή υποστηρίζει ότι δεν είναι ένοχη διότι “ ενήργησα με χριστιανικό πνεύμα. Το να δώσεις συγκεκριμένη βοήθεια σε άνθρωπο που έχει ανάγκη δεν είναι έγκλημα ”
Επομένως, μέσω του δικηγόρου της, αρνείται να παραδεχθεί ότι παρανόμησε. 
Η όλη συζήτηση ξαναφέρνει στην επικαιρότητα το ερώτημα αν παραμένει σε ισχύ η συμφωνία του 2015 σχετικά με το άσυλο, μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησιών στη Γερμανία. Είχε συμφωνηθεί ότι οι κρατικές υπηρεσίες θα ανέχονταν την παραμονή στη χώρα των ατόμων που εξετάζεται η αίτησή τους, εφόσον αυτά δεν κρύβονται. Η παραμονή τους σε χώρους της εκκλησίας ήταν φυσικά φανερή !
Ερμηνεύοντας τη συμφωνία οι δικαστικές αρχές αλλά και ο Υπουργός Εσωτερικών της τοπικής κυβέρνησης της Βαυαρίας έχουν αποφανθεί ότι, εφόσον το κρατίδιο δεν αναγκάζει τον αιτούντα να εγκαταλείψει τη χώρα όσο εξετάζεται η αίτησή του για άσυλο, δεν είναι δυνατόν να διώκονται οι εκκλησίες που τους δίνουν “άσυλο” περιμένοντας την κρατική απόφαση ! Επειδή κάποιοι δικαστές δεν έχουν την ίδια άποψη η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε.
Όμως η μοναχή επιμένει στη δικαίωσή της ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ! Να αναγνωριστεί ότι δεν παρέβη τον κρατικό νόμο. Αλλά, ακόμα και αν αυτό συνέβη, έγινε διότι εφάρμοσε το θεϊκό νόμο της αγάπης προς το πλησίον.

Πληροφορίες και φωτογραφία από το
Γερμανικό Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων ( ΚΝΑ )

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos