Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

_2Η δράση της Καθολικής Εκκλησίας στο Καζακστάν, χώρα με 17 εκατομμύρια κατοίκους, εκ των οποίων 26% χριστιανοί [ μόλις το 1% υπολογίζονται οι καθολικοί δηλ. 170.000 άτομα ] είναι σημαντικότερη των αριθμών. Να σημειωθεί ότι η χώρα έχει 4 Επισκοπές και 70 ενορίες, υπηρετούν δε σε αυτήν 61 ιερείς εφημεριακού κλήρου και 30 ιερομόναχοι, πολλοί εκ των οποίων αλλοδαποί, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανανέωση των αδειών παραμονής, λόγω του χάους που έχει φέρει στη χώρα η παρατεταμένη καραντίνα λόγω covid-19. 
H Kάριτας διευθύνεται απ΄ τον ιταλό ιεραπόστολο ντον Guido Trezzani, o οποίος διαμένει στο “ Χωριό της Κιβωτού ” κοντά στην πόλη Almati. Το “Χωριό” είναι μια δομή που φιλοξενεί, από το 2000, 70 περίπου παιδιά από δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον ή, τα 30 περίπου από αυτά με ειδικές ανάγκες. Στο Χωριό έχουν επίσης δημιουργηθεί ιατρικό κέντρο, με μονάδες οδοντιατρείου, ραδιολογίας και φυσιοθεραπείας. Επίσης εφαρμόζονται προγράμματα προηγμένης γεωργίας και έχουν ήδη παραχθεί αξιόλογα αγροτικά προϊόντα, ενώ, τους μήνες της πανδημίας, η Κάριτας χρηματοδότησε το Τμήμα Ραπτικής του Χωριού για την κατασκευή χειρουργικών μασκών, που διατέθηκαν στο παιδιατρικό νοσοκομείο.
Εντός 2020 η Κάριτας και οι τοπικές αρχές της πόλης συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός Ημερήσιου Κέντρου για παιδιά με σύνδρομο Down. Είναι έτοιμο να λειτουργήσει μόλις ξεπεραστεί η πανδημία.
Επίσης η Κάριτας παρέχει on line μαθήματα αγγλικών και επαγγελματικά μαθήματα σε άτομα με σύνδρομο down και πρώην τοξικοεξαρτημένους.
Η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοΪό, ώθησε και τα μέλη της Κάριτας Καζακστάν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να παραμείνουν σε επαφή. Έχουν ήδη συζητήσει αρκετά σχέδια μελλοντικών προγραμμάτων, που ελπίζουν να καταφέρουν να υλοποιήσουν στο μέλλον.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos