Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

"Θαρραλέος μάρτυρας"

Πράξεις που βασίζονται στην πίστη και την επιθυμία του να προσευχηθείς για τον εαυτό του και για τους άλλους είναι αυτό που πραγματοποίησε ο Alvaro, δεκαπεντάχρονος από τη Μάλαγα. Η εξαιρετική εσωτερική του δύναμη άγγιξε τον Πάπα Φραγκίσκο που ήθελε να τον ευχαριστήσει προσωπικά γράφοντάς του μια επιστολή.
Το όνομά του είναι Alvaro Calvente, είναι 15 ετών, κατάγεται από τη Μάλαγα της Ισπανίας και έχει μια διανοητική αναπηρία. Παρ 'όλα αυτά, πριν από λίγες μέρες ο Αλβάρο έκανε προσκύνημα στο "Camino de Santiago", συνοδευόμενος από τον πατέρα του και έναν οικογενειακό φίλο. Η πράξη του δεν πέρασε απαρατήρητη στον Πάπα Φραγκίσκο που του έγραψε μια επιστολή - που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της επισκοπής της Μάλαγα - στην οποία συγχαίρει τον νεαρό και τον ευχαριστεί για τη θαρραλέα μαρτυρία του.
«Αγαπητέ Alvaro - γράφει ο Πάπας - έλαβα μια επιστολή από τον πατέρα σου στην οποία μου είπε ότι ολοκληρώσατε το Camino de Santiago και ότι στο σακίδιο σας μεταφέρατε τις σκέψεις όχι μόνο την δική σας, αλλά και πολλών ανθρώπων που ‘ήταν δίπλα σας στο προσκύνημα’, ζητώντας σας προσευχές». «Σε ευχαριστούμε που μας δίνετε θάρρος να περπατήσουμε και που προσκαλέσατε πολλούς άλλους να περπατήσουν μαζί σας - προσθέτει ο Πάπας – Εν μέσω της πανδημίας που βιώνουμε, με την ειλικρίνεια, τη χαρά και την απλότητα σας, έχετε καταφέρει να θέσετε σε κίνηση την ελπίδα πολλών ανθρώπων που συναντήσατε στην πορεία ή μέσω κοινωνικών δικτύων». Στην πραγματικότητα, το ταξίδι του Alvaro κοινοποιήθηκε από τον πατέρα του στο Twitter, μέσω του λογαριασμού @CaminodeAlvaro.

«Στην πορεία δεν είμαστε ποτέ μόνοι»
«Πήγες σε προσκύνημα και έκανες πολλούς ανθρώπους να πάνε και αυτοί σε προσκύνημα, ενθαρρύνοντάς τους να μην φοβούνται και να ανακτήσουν τη χαρά, γιατί στην πορεία δεν πηγαίνουμε ποτέ μόνοι - γράφει ο Πάπας Φραγκίσκος - Ο Κύριος περπατά πάντα δίπλα μας. Σε ευχαριστώ για την μαρτυρία και την προσευχή σου». Η επιστολή του Πάπα τελειώνει με την ευλογία, την επίκληση προς την Παναγία της Καρμήλου και ένα αίτημα: «Μην ξεχνάς να προσεύχεσαι για μένα».
Έβδομος από δέκα αδέλφια, ο Alvaro ζει στην περιοχή Huelin και είναι μέλος της κοινότητας των Νεοκατηχουμένων της ενορίας του «Αγίου Πατρικίου». Παρά την αναπηρία του - εξηγεί την επισκοπή της Μάλαγα - ο νεαρός συμμετέχει ενεργά στην ενοριακή ζωή, πράγματι: "Η εμπειρία της πίστης του, τόσο χαρούμενη, αποτελεί μαρτυρία για όλους εκείνους που τον γνωρίζουν».

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos