Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΙΜΑ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ Ή ΟΧΙ;

Αυτή την ερώτηση μου έκαναν και απάντησα αμέσως και χωρίς κανένα δισταγμό: ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
Όχι να μη κτυπήσουν οι καμπάνες, διότι η Άγια Σοφιά, το καμάρι της Χριστιανοσύνης, δεν πέθανε αλλά της πήραν προσωρινά τη θρησκευτική ταυτότητά της. Συνεχίζει όμως να ζει, μέχρι να την αποκτήσει και πάλι.
Το μέλλον κανείς δεν το γνωρίζει και πολλοί είμαστε σίγουροι, ότι θα έρθουν και πάλι κάποιοι συνετοί Κυβερνήτες που θα κάνουν το αυτονόητο. Η Άγία Σοφία, αν δε γίνει και πάλι το μεγάλο σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού, ας επιστρέψει τουλάχιστον ως Μουσείο. Σ’ αυτό θα μπορούν όλοι οι επισκέπτες να θαυμάζουν και τον εσωτερικό θησαυρό της που θυμίζει σε όλους το σκοπό που χτίστηκε. Εκεί και πάλι θα μπορούν όλοι οι άνθρωποι της γης να εισέρχονται και να προσεύχονται μόνο βγάζοντας το καπέλο τους από σεβασμό προς τον ιερό χώρο. Τότε θα το βγάζουμε κι από ευγνωμοσύνη προς όποιον ή όποιους ξέρουν να ακολουθούν το θέλημα του Θεού και δε θα θεοποιούν το δικό τους!
Οι καμπάνες λοιπόν, προς το παρόν, ας σιωπήσουν αναμένοντας την ευλογημένη εκείνη ώρα που χαρμόσυνα και πάλι θα κτυπήσουν, για να αναγγείλουν ότι η Αγία Σοφία δεν είναι πια τζαμί, ούτε μουσείο, αλλά ο περίλαμπρος Ναός της Σοφίας του Θεού, ο οποίος σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου αλλά και τιμωρεί παιδαγωγικά για συμμόρφωση στο θέλημα Του.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos