Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

ΚΑΡΙΤΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΡΟΧΙΝΓΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Έχουμε αναφερθεί ξανά στην περιοχή Cox`s Bazar του Μπαγκλαντές, όπου από το 2017 φιλοξενούνται άνω του 1.000.000 προσφύγων της φυλής των Ροχίνγια τους οποίους η κυβέρνηση της Μιανμάρ έχει διώξει από τη χώρα, όπου ζούσαν δεκαετίες, θεωρώντας τους “ μη πολίτες ” αυτής. Η Καθολική Εκκλησία, μέσω διαφόρων Εθνικών Κάριτας, υλοποιεί όλα αυτά τα χρόνια προγράμματα για παροχή φαγητού, πόσιμου νερού, εκπαίδευσης, υγειονομικών υπηρεσιών κλπ γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες. Επιπρόσθετες δυσκολίες δημιουργεί φυσικά ο κορωνοϊός αλλά και τα φυσικά φαινόμενα όπως μουσώνες και κυκλώνες που παρουσιάζονται τακτικά στην περιοχή, Το 93% του πληθυσμού αδυνατεί, λόγω συνωστισμού, να λάβει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για να προστατευθεί απ΄τον covid-19, ενώ καθαρό νερό, σαπούνι και μάσκες είναι είδη εν ανεπαρκεία.
Η Κάριτας Αυστραλίας, η οποία είναι υπό την άμεση ευθύνη της Ιεραρχίας της χώρας, υλοποιεί από το 1964 προγράμματα σε 23 γειτονικά κράτη. Έχει σταθερή παρουσία στην περιοχή αυτή της νότιας Ασίας. Η Eleanor Trinchera, υπεύθυνη προγραμμάτων της Κάριτας Αυστραλίας για Μπαγκλαντές, Νεπάλ και Φιλιππίνες περιγράφει πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθούν σταθερές δομές υγιεινής, να ενημερωθεί ο κόσμος, που δεν μπορεί να τηρήσει τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας και να φθάσει υγειονομικό υλικό στην περιοχή για όλο αυτό τον πληθυσμό...

Πληροφόρηση και Φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos