Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

ΡΩΜΗ : ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΟ – ΜΑΛΑΜΠΑΡ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Πριν λίγο καιρό παρουσιάσαμε τη δυναμικότερη από τις καθολικές εκκλησίες της Ινδίας, αυτή του συρο – μαλαμπαρ λειτουργικού τυπικού, η οποία έχει αφετηρία γέννησης την περιοχή της Kerala, με περίπου 5.000.000 πιστούς, θεωρείται “ ιδίου δικαίου ”, δηλ. έχει δικαίωμα αυτοδιοίκησης, διαθέτει δε πολυπληθείς κοινότητες και σε χώρες της Ευρώπης, Ο επικεφαλής της, ο οποίος έχει λάβει και το αξίωμα του Καρδιναλίου, 75χρονος Αρχιεπίσκοπος Alencherry, κατά την επίσκεψη της Ιεράς Συνόδου στους τάφους των Αποστόλων στη Ρώμη ( ad limina ) το 2019 είχε ζητήσει ένα ναό για τους περίπου 7.000 πιστούς της στην ιταλική πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή.. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και ο καρδινάλιος De Donatis ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα ότι παραχωρείται η εκκλησία της Αγίας Αναστασίας στο Παλατίνο. 
Τις ευχαριστίες της κοινότητας προς το Βικαριάτο Ρώμης και την Αγία Έδρα εξέφρασε ο συντονιστής της στην Ιταλία π. Biju Mattathunnel

Πληροφόρηση και φωτογραφία ναού από Il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos