Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

ΠΑΚΙΣΤΑΝ : Ο ΚΟΡΩΝΟ'Ι'ΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ “ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ”

Η αδ Ruth Lewis, του Τάγματος των “ Φραγκισκανίδων Ιεραποστόλων του Χριστού Βασιλιά ( FMCK) ” νικήθηκε απ΄τον covid-19 σε ηλικία 74 ετών, την 20-7-2020, νοσηλευόμενη, διασωληνωμένη, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αγα Ζαν στο Καράτσι. Δύο μέρες αργότερα έγινε η κηδεία της, με τα απαραίτητα λόγω της πανδημίας προληπτικά μέτρα.
Η Μοναχή υπηρέτησε για 51 χρόνια σε “ Kέντρο για μη προνομιούχα παιδιά και με αναπηρία ” του Τάγματος της, στο Dar -ul- Sucum. Υπήρξε από τις πρώτες συνοδοιπόρους της ιδρύτριας του Κέντρου αδ. Gertude Lemmes. Η αγάπη και αφοσίωση της στα ανήμπορα παιδιά ήταν γνωστή σε όλη την Επαρχία Sindh, όπου βρισκόταν και το Κέντρο και είχε λάβει το προσωνύμιο “ μητέρα των πνευματικά αδύναμων παιδιών ”. Η αναγνώριση της προσφοράς της ήταν τόσο διαδεδομένη ώστε ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Sindh, να αναφερθούν σε “ άγνωστη ηρωίδα ” και να ζητήσουν από τον Πρόεδρο του Πακιστάν να τιμήσει τη μοναχή μετά θάνατον, για τις υπηρεσίες της στη χώρα και στην ανθρωπότητα. Εν ζωή είχε τιμηθεί με τα βραβεία “ Karachi Pride ”(2014) και “Hakim Mohammad Saeed” (2018) για την προσφορά της σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, χωρίς διακρίσεις λόγω εθνικότητας ,θρησκείας, καταγωγής ή κοινωνικής τάξης.
Ο π. Quaisar Feroz, καπουκίνος, εκτελεστικός γραμματέας σε θέματα επικοινωνίας της Συνόδου των Επισκόπων, είχε γνωρίσει την αδ. Ruth από την εποχή που ετοιμαζόταν για ιερομόναχος, Δήλωσε ότι υπήρξε αυθεντική μάρτυρας της θεϊκής παρουσίας και διέθετε ένα ευαγγελικό βήμα γεμάτο αγάπη για όλα τα ανήμπορα παιδιά. Η απώλειά της είναι μεγάλη για την αποστολή της εκκλησίας στη χώρα αλλά κυρίως για όλΑ αυτά τα παιδιά που προστάτευε και ενθάρρυνε σε όλη της τη ζωή.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Επαρχία της Sindh κάλυψε τα έξοδα νοσηλείας της Μοναχής όπως και των παιδιών του Κέντρου που νόσησαν από Covid-19, ευτυχώς χωρίς θύματα ως τώρα. 

Πληροφορίες / φωτογραφία από Πρακτορείο Fides

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos