Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΥΝΤΣΙΑΤΟΥΡΕΣ

Κάθε χρόνο, το μήνα Ιούλιο, πραγματοποιούνται μεταθέσεις και αλλαγές θέσεων ευθύνης στη Γραμματεία του Κράτους του Βατικανού και στις Διπλωματικές Αποστολές. Θυμίζουμε ότι οι “ διπλωμάτες ” της Αγίας Έδρας είναι ιερείς από διάφορα μέρη του κόσμου που μετεκπαιδεύονται στην Ποντιφική Εκκλησιαστική Ακαδημία που βρίσκεται στην Piazza della Minerva της Ρώμης. Εντός Ρώμης απασχολούνται σε υπηρεσίες της Γραμματείας του Κράτους και εκτός Ρώμης στις Νουντσιατούρες και στις άλλες επίσημες αντιπροσωπείες, σε όλο τον κόσμο.
Οι φετινές επιλογές ( του Αρχιγραμματέα καρδινάλιου P. Parolin, αλλά με την έγκριση, φυσικά, του Πάπα ) που έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η τοποθέτηση ως συμβούλου, στην νουντσιατούρα της Λισαβόνας. του π. Maurizio Rueda Beltz ο οποίος εργαζόταν στο Πρώτο Τμήμα της Γραμματείας και ήταν υπεύθυνος, από 4ετίας, για την οργάνωση των ταξιδιών του Φραγκίσκου και η απομάκρυνση των monsigniori Alberto Perlasca και Mauro Carlino ( αμφοτέρων εμπλεκομένων στην υπόθεση της αγοράς του επίμαχου ακινήτου στο Λονδίνο, που ερευνούν οι δικαστικές αρχές του Βατικανού ) που επέστρεψαν στις Επισκοπές προέλευσης, σε Κόμο και Λέτσε αντίστοιχα.
Οι διπλωμάτες του Πάπα, παλαιότερα, ήταν κυρίως Ιταλοί. Το 1978 ήταν 55 Ιταλοί στους 75 (ποσοστό 73.3%) Πλέον είναι μόνο 38 στους 99 (ποσοστό 38.4%)!
Από τύχη στους 7 φετινούς απόφοιτους υπάρχει πλειοψηφία Ιταλών (4), οι άλλοι είναι επίσης ευρωπαίοι ( από Αλβανία, Πολωνία, Ρουμανία )

Πληροφορίες και φωτογραφία Ακαδημίας από L` Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos