Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

Ένας τρίτος Επίσκοπος θύμα του κορωνοϊού

Ο Σεβασμιότατος Henrique Soares da Costa, Επίσκοπος του Palmares, στην πολιτεία Pernambuco της Βραζιλίας, πέθανε χθες σε ηλικία 57 ετών.
Είχε νοσηλευτεί από τις 4 Ιουλίου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Memorial San José" στο Ρεσίφε. Το ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Βραζιλίας (CNBB).

Οι πιστοί προσεύχονται γι 'αυτόν
Η υγεία του είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες και έγινε διασωλήνωση στις 16 Ιουλίου μετά τη διάγνωση του Covid-19. Από την αρχή της εβδομάδας, η Επισκοπή του Palmares προσευχόταν μέσω των κοινωνικών μέσων και του διαδικτύου.
Γεννήθηκε το 1963 στο Panado, στην πολιτεία της Alagoas, με πτυχίο στη Φιλοσοφία από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Alagoas (Ufal) και στη συνέχεια στη Δογματική Θεολογία από το Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ο Σεβ/τατος da Costa χειροτονήθηκε ιερέας το 1992 και, μετά από πολλές ευθύνες, είχε διοριστεί βοηθός Επίσκοπος του Aracaju από τον Πάπα Βενέδικτο 16ο το 2009.

Έγινε επίσκοπος του Palmares το 2014. Ήταν εκδότης και αρθρογράφος σε τοπικές Καθολικές εφημερίδες, διευθυντής ραδιοφωνικού προγράμματος και, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ποιμαντικής Επιτροπής για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό της εκκλησιαστικής επαρχίας του North-Este 2.

Τρεις οι Επίσκοποι που πέθαναν από τον Covid-19 στη Βραζιλία.
Ο Σεβασμιότατος Soares da Costa υπέκυψε χθες σε ηλικία 57 ετών αυξάνοντας τον αριθμό θυμάτων ιεραρχών σε τρεις στη Βραζιλία , που παραμένει μία Χώρα στον κόσμο με περισσότερα από 78.000 θανάτους.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos