Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

OTAN H ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ !

Πότε συμβαίνει αυτό. Συνήθως και ... σχεδόν πάντα όταν αναφέρεται σε θέματα μεταναστών και προσφύγων ! Το παρόν κείμενο δεν αφορά την για μια ακόμα φορά μεταφορά προσφύγων από τη Λέσβο στην Ιταλία, με πρωτοβουλία καθολικών θεσμών, την 15-7-2020.
Αφορά την έκκληση της Ιεραρχίας των ΗΠΑ προς τον Πρόεδρο Τραμπ, να μην αφαιρεί το δικαίωμα ασύλου ειδικά σε αιτούντες άσυλο που έχουν υποστεί κακοποίηση ! Πόσο ισχυρή είναι μια δημοκρατική χώρα αν διώχνει κακοποιημένους και ανήμπορους να επιστρέψουν στις χώρες τους ανθρώπους, χωρίς να εξετάζει το αίτημά τους ...
Αφορά επίσης την έκκληση του καρδιναλίου Vincent Nichols, Αρχιεπισκόπου του Γουεστμίνστερ προς την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, για να λύσει το πρόβλημα χιλιάδων αιτούντων άσυλο ή μεταναστών, που δε δικαιούνται πρόσβαση σε νόμιμη διαμονή ή βοήθεια για να επιβιώσουν, γιατί υπάρχουν “προβλήματα” με τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα. Χιλιάδες αναγκάζονται να ζουν στο δρόμο ή να μη βρίσκουν φαγητό γιατί “ δε το δικαιούνται ” Όμως πολλοί επίσης από αυτούς έχουν βρεθεί “παράνομοι” γιατί, λόγω κορωνοϊού, υπηρεσίες της χώρας υπολειτουργούν και δεν μπορούν να τους ανανεώσουν τα έγγραφα τους ώστε να είναι νόμιμοι !
Αν σάς φαίνεται παράλογο να σας ενημερώσω ότι και στη χώρα μας χιλιάδες πολίτες είναι “εκκρεμείς” ( πολλοί εκ των οποίων σύζυγοι ευρωπαίων πολιτών ή με πολυετή νόμιμη παραμονή ) για τον ίδιο λόγο... Ποια είναι η “κοινή λογική” του Nichols, όπως την κατέθεσε στο Newsnight του BBC : Ζούμε εξαιρετικές περιστάσεις, να αφήσουμε στην άκρη την “μη νομιμότητα” του πρόσφυγα ή μετανάστη και να τον δούμε ως άνθρωπο, που κουβαλά “ τραύματα ”. Να δείξουμε ανθρωπισμό και να του αναγνωρίσουμε το δικαίωμα αξιοπρέπειας, όχι να τον ρίχνουμε στην άβυσσο...
Την έκκληση του συνυπογράφουν η Κάριτας της χώρας, πολλές οργανώσεις που υπερασπίζονται αστέγους και τα τοπικά συμβούλια των περισσοτέρων πόλεων.

Πληροφορίες και φωτογραφία από The Tablet

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos