Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

AKOMA ENAΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ “ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ” ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ο Σεβασμιότατος, Paolo Ma Cunguo, μόλις 49 ετών, που ανέλαβε “επίσημα” την 9η Ιουλίου της Επισκοπή της Shouzhou, στο βόρειο Shanxi, είναι ο τρίτος κινέζος Καθολικός Επίσκοπος που προέρχεται από την “εκκλησία των κατακομβών” και αναγνωρίσθηκε από τις κινεζικές αρχές. Μάλιστα η ανάληψη των καθηκόντων έγινε παρουσία εκπροσώπων της Πατριωτικής Οργάνωσης και του Συμβουλίου των Επίσημων Επισκόπων ( θεσμών του κινεζικού κράτους που δεν αναγνωρίζει η Αγία Έδρα ).
Θυμίζουμε ότι έχουμε παρουσιάσει και τις άλλες 2 περιπτώσεις αναγνώρισης, στις Επισκοπές Fuzhou και Fengxiang ( η μια ήταν Επισκόπου κοινά αποδεκτού απ` όλους η άλλη Επισκόπου που θεωρήθηκε “προδότης” από τμήμα της ανεπίσημης εκκλησίας... ). Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Επισκοπή υπολογίζεται ότι έχει 10.000 πιστούς και μόνο 10 ιερείς και ισάριθμες μοναχές. Ο Επίσκοπος Ma Cunguo, που επιδίωξε την αναγνώριση του από το κινεζικό καθεστώς, είχε χειροτονηθεί ( και αναγνωρισθεί από την Αγία Έδρα ) σε ηλικία μόλις 32 ετών, το 2004, από τον προκάτοχο του Επίσκοπο Bonaventura Luo Juan.

Πληροφόρηση και φωτογραφία απo ΑsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos