Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

Η Ελλάδα και οι μετανάστες: στο Kara Tepe μαθήματα … υποδοχής

Στο Kara Tepe, μια δομή στην ακτή της Λέσβου, δεν υπάρχουν μετανάστες, αλλά επισκέπτες. Το στρατόπεδο υποδοχής για οικογένειες προσφύγων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχει γίνει σύμβολο αποτελεσματικότητας όσον αφορά τη θεραπεία και την ένταξη. Μια πολύ διαφορετική κατάσταση από εκείνη του 2015, όταν πάνω από 7.000 άτομα την ημέρα συγκεντρώθηκαν στην ελληνική ακτή στην ανατολική ακτή.

Ο Covid δεν σταμάτησε τα μαθήματα
Ο Covid διέκοψε εν μέρει μόνο τις δραστηριότητες, ειδικά τις εκπαιδευτικές. Μια αυθεντική δύναμη που συντονίζεται από την Κάριτας Ελλάς η οποία, χάρη σε ένα επαγγελματικό προσωπικό, έχει εστιάσει στη χρήση της πολιτιστικής μόχλευσης και της εκπαίδευσης για την αναζωογόνηση της πολιτικής συνύπαρξης. Τα μαθήματα αγγλικών και ελληνικών ακολουθούνται από 16 ομάδες, η καθεμία από τις οποίες αποτελείται από έξι μαθητές. Και σε περιόδους πανδημίας, χρησιμοποιήθηκαν επίσης μαθήματα εξ αποστάσεως και διαδικτυακά μαθήματα.

Το προεδρείο της Κάριτας Ελλάς
Τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο πραγματοποιούνται μέσα στο εκπαιδευτικό κέντρο της Κάριτας και είναι το μοναδικό είδος προεδρίας ανοιχτό στο Kara Tepe που προσφέρει μαθήματα αγγλικής γλώσσας έως το επίπεδο Α2. Στο τέλος του μαθήματος, οι μαθητές κάνουν μια τελική εξέταση και, εάν είναι επιτυχής, λαμβάνουν την πιστοποίηση του British Council. Τα μαθήματα συνομιλίας διάρκειας ενός ή δύο μηνών είναι επίσης εγγυημένα.

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας
Η ίδια μέθοδος ισχύει και για την ελληνική γλώσσα που, με την πάροδο του χρόνου, έχουν σημειώσει αύξηση στον αριθμό των φοιτητών που παρακολουθούν. Όσοι σκοπεύουν να μείνουν παραπέμπονται στο Κοινωνικό Σπίτι του Νέου Κόσμου στην Αθήνα για την υποδοχή ατόμων και οικογενειών σε επείγουσα ανάγκη, ιδίως προσφύγων που διαφεύγουν από πολέμους και φτώχεια και ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Νέα διδακτική προσέγγιση
«Η άφιξη της πανδημίας μάς έχει φέρει αβεβαιότητα και φόβο. Αλλά μου επέτρεψε να επανεξετάσω τη διδακτική μου προσέγγιση και να εφεύρω νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με εξ αποστάσεως μαθητές » εξηγεί η Άννα Γκαγκάνη, από το 2017 καθηγήτρια Αγγλικών και συντονιστής των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Caritas Ελλάδας στο Kara Tepe. «Προσπαθήσαμε να μην αποτύχουμε ποτέ στις δεσμεύσεις μας, ανεβάζοντας το εκπαιδευτικό υλικό στο διαδίκτυο. Η απάντηση ήταν θετική χάρη και σε μια αρκετά συνεχή σύνδεση, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες απομόνωσης στις οποίες είμαστε ". Η Άννα Γκάγκανη λέει ότι έχει συγκεντρώσει όλα τα μαθήματα ήχου-βίντεο: «Μια πολύ σημαντική βοήθεια, η οποία θα είναι επίσης χρήσιμη στο μέλλον, ακόμα κι αν - ο δάσκαλος παραδίδει το μάθημα πρόσωπο με πρόσωπο είναι κάτι άλλο. Προσωπικά, προτιμώ να επικοινωνώ με τους μαθητές μου στην τάξη και να τους βλέπω στα μάτια.”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos