Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Οκτώ Χριστιανοί σκοτώνονται καθημερινά για την πίστη τους

Οι διώξεις των χριστιανών συνεχίζονται σε όλη την υφήλιο! Ειδικότερα Οκτώ Χριστιανοί σκοτώνονται καθημερινά για την πίστη τους παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το Open Doors, ένα παγκόσμιο δίκτυο μη κερδοσκοπικών χριστιανικών ΜΚΟ.

Η οργάνωση ανέφερε έναν αριθμό περισσότερων από 260 εκατομμυρίων Χριστιανών που διώχθηκαν μεταξύ 1 Νοεμβρίου 2018 και 31 Οκτωβρίου 2019 και παρουσιάζει 50 χώρες όπου αντιμετώπισαν τους υψηλότερους κινδύνους.
Τα δημοσιευμένα στοιχεία μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερα από την πραγματικότητα, προειδοποιεί το Open Doors. Η οργάνωση αναφέρει ότι πολλές δολοφονίες γίνονται κρυφά και δεν αναφέρονται πουθενά, ειδικά σε κλειστές χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και το Αφγανιστάν ή όπου υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις όπως η Λιβύη και η Νιγηρία.
Πολλοί χριστιανοί πεθαίνουν επίσης από αυξημένη ευπάθεια σε συγκρούσεις, μακροχρόνια στέρηση βασικών αναγκών ή αποκλεισμό από κοινωνικοοικονομική βοήθεια. Η Βρετανία ανέφερε επίσης ότι η δίωξη των Χριστιανών έχει φτάσει σε επίπεδο κοντά στη γενοκτονία και ότι οι εκκλησίες σε ορισμένα μέρη του κόσμου κινδυνεύουν να εξοντωθούν.
Στην Ρουμανία η Εκκλησία με το κράτος της χώρας ανέλαβαν δράση για το θέμα των διώξεων των χριστιανών και θέσπισαν «Εθνική Ημέρα ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των χριστιανών» στις 16 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΧΤΙΝΕΣ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos