Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΜΑΛΙ  ΕΚΚΛΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ

Το Μάλι είναι άλλη μια χώρα της Αφρικής όπου οι πολιτικές δυνάμεις δεν αποδεικνύονται άξιες του ρόλου τους : Διαδηλώσεις που κατάληξαν σε αρκετούς νεκρούς και κατεστραμμένα κτίρια είναι η σημερινή πραγματικότητα στη χώρα. Όμως οι θρησκευτικοί ηγέτες της είναι σταθερά προσηλωμένοι στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων και το κατέθεσαν δημόσια :
Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Ισλαμικού Συμβουλίου Ousmane Cherit Madami Haidara αναφέρθηκε στην πολιτική και κοινωνική κατάσταση, τους νεκρούς και τραυματίες και τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, που έχουν καταστραφεί. Επισήμανε ότι μόνο ο αληθινός διάλογος οδηγεί σε λύσεις και αυτός, για να υπάρξει, πρέπει να αφεθούν καταρχήν ελεύθεροι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχουν συλληφθεί
Ο καρδινάλιος Jean Zerbo, αρχιεπίσκοπος του Bamak, ανέφερε ότι η χώρα δεν αξίζει αυτό που περνά, Εξέφρασε τον πόνο του για τα θύματα και ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία και να γίνει διάλογος για όλα τα ζητήματα.
Ο Πρόεδρος των Ενώσεων Εκκλησιών και Αποστολών προτεσταντών και ευαγγελικών, αιδεσιμότατος Nouhou Ag Infar Youttara ¨έκανε έκκληση για ηρεμία ζήτησε να προσευχηθούν όλοι και για τα θύματα και για τους τραυματίες και είπε ότι μόνο με το διάλογο μπορεί να ξεπερασθεί η κρίση της χώρας.

Πληροφορίες / φωτογραφία καρδινάλιου από il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos