Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

Οι Φιλιππίνες προσεύχονται για «εθνική θεραπεία»

Από χθες 16 Ιουλίου, ξεκινά η εορτή της Παναγίας του Καρμήλου, η οποία θα λήξει στις 5 Αυγούστου, στην οποία είναι αφιερωμένη η Βασιλική της Santa Maria Maggiore. 21 ημέρες προσευχής που ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος του Lingayen - Dagupan στις Φιλιππίνες, σεβασμιότατος Socrates Villegas. Οι τρεις εβδομάδες θα αφιερωθούν στην «θεραπεία του έθνους» της χώρας, που κατακλύζεται από χιλιάδες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της πανδημίας του Κορονοϊού.
Με μια επιστολή του προς τους εφημερίους της Αρχιεπισκοπικής διοίκησης – πληροφορεί το site της Διάσκεψης των Επισκόπων των Φιλιππίνων – ο σεβασμιότατος Villegas υπογραμμίζει την αίσθηση της «αδυναμίας και της αποθάρρυνσης» που αιωρείται στη χώρα και επισημαίνει πως η έκτακτη υγειονομική κατάσταση και «οι κοινωνικοπολιτικές αναταραχές» κάνουν τους ανθρώπους που αισθάνονται «ανίκανοι για οτιδήποτε, να καταλάβουν πως είναι να είσαι μαθητής του Κυρίου». Εξ ου και η επίκληση προς την Παρθένο Μαρία γιατί «αν εμπιστευτούμε τον εαυτό μας σε Εκείνη – υπογραμμίζει ο αρχιεπίσκοπος – δεν θα είμαστε ποτέ ανυπεράσπιστοι».
Ο σεβασμιότατος Villegas εξηγεί στη συνέχεια, το νόημα του αριθμού 21 με το οποίο γίνεται αναφορά «στις είκοσι μία πράξεις εξέγερσης των Ισραηλιτών μετά την απελευθέρωση από την Αίγυπτο. «Σήμερα, βρισκόμαστε σε κατάσταση εξέγερσης εναντίον του Θεού και γι αυτό βλέπουμε τις συνέπειες της αμαρτίας μας – προσθέτει ο ιεράρχης – οφείλουμε να μετανοήσουμε, αν επιθυμούμε να θεραπευθούμε». Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των 21 ημερών της πρωτοβουλίας αυτής, σε κάθε θεία λειτουργία θα πρέπει να απαγγέλλεται η Πράξη αφιέρωσης της χώρας στην Παναγία και η «Προσευχή για την θεραπεία του έθνους». Η απαγγελία των ίδιων των λειτουργικών κειμένων ενθαρρύνεται επίσης να γίνεται και στις οικογένειες, μετά το τέλος του καθημερινού Ροδαρίου.
Στις 5 Αυγούστου, στη συνέχεια, τελευταία ημέρα της πρωτοβουλίας αυτής, στις 11.00 η ώρα, θα τελεσθεί η επίσημη θεία λειτουργία στη Βασιλική Nostra Signora di Manaoag. «Εξαιτίας των όρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας – υπογραμμίζει ο φιλιππινέζος αρχιεπίσκοπος – στο εσωτερικό της Βασιλικής θα παρίστανται μόνο οι ιερείς της επισκοπικής διοίκησης και οι μοναχοί και οι μοναχές. Η θεία λειτουργία θα μεταδοθεί in streaming και οι πιστοί ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν μέσω των διαθέσιμων κοινωνικών μέσων». «Δεν πέφτουμε σε αποθάρρυνση και θλίψη – καταλήγει ο ιεράρχης – αλλά πηγαίνουμε στην Παναγία, τη δική μας Μητέρα, εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας σε Εκείνη και αναζητάμε παρηγοριά».

Μετάφραση:ρφ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos