Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ

Τα πρόσφατα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, από την αστυνομία, στις ΗΠΑ, έδωσαν αφορμή και στην Αυστραλία, ήπειρο – χώρα που επίσης δημιουργήθηκε από μεταναστευτικούς πληθυσμούς που κυριάρχησαν επί των γηγενών κατοίκων να αναρωτηθεί για τη συμπεριφορά των επικρατησάντων προς τους ιθαγενείς της Αυστραλίας. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η συζήτηση για το ρατσισμό στη χώρα, που μεταδόθηκε από καθολικά ΜΜΕ, μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Brisbane και Προέδρου της Συνόδου των Επισκόπων της Αυστραλίας σεβασμιότατου Mark Coleridge και της υπεύθυνης του Γραφείου Συμφιλίωσης και Ευαγγελισμού της Αρχιεπισκοπής κας Cynthia Rowan, η οποία κατάγεται από τους ιθαγενείς.  Τονίσθηκε ότι τα γεγονότα στις ΗΠΑ πρέπει να προβληματίσουν και τους Αυστραλούς, ώστε να μάθουν να σέβονται την ιστορία και τα δικαιώματα των γηγενών της χώρας, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.
Οι σωστές λέξεις είναι “ αναγνώριση και σεβασμός ” είπε η κα Rowan. “ Δε χρειάζεται να υιοθετούμε την κουλτούρα του άλλου, χρειάζεται να κατανοούμε και να σεβόμαστε τον άλλο και να δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε όλοι να μπορούν να προοδεύσουν ”.

Πληροφόρηση και Φωτογραφία από αυστραλιανό σάιτ “Catholic Outlook”

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos