Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

Το «Ναι» της ταπεινοφροσύνης

«… και τα σκυλάκια τρώνε απ’ τα ψίχουλα των παιδιών!... εξ’ αυτού του λόγου πήγαινε… (Μκ 7,28) – το κορίτσι θεραπεύθηκε!
Η ειδωλολάτρισσα γυναίκα άγγιξε τον Κύριο με την σωφροσύνη της, την ταπεινοφροσύνη και την πίστη που γεννιόταν. Αυτή η πίστη όσο λίγη κι αν ήταν, της έδωσε θάρρος να εμφανισθεί στον Κύριο, ταπεινή, απλή, με πολλή ελπίδα.
Πολλές μεταστροφές άρχισαν μ’ αυτόν τον τρόπο, διότι ο Κύριος επιτρέπει να τον πλησιάζουμε και δείχνεται έτοιμος να δεχθεί την μηδαμινότητά μας. Αν πράγματι – αυτή η μηδαμινότητα – απευθύνεται στον Κύριο, την θεωρεί δικιά του και την τελειοποιεί.
Η γυναίκα δεν απελπίζεται, αντίθετα βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Αυτή η εμπιστοσύνη της επιτρέπει να επιμένει, δίνει την ταπεινή της γνώμη με αυθορμητισμό και απλότητα. Ξέρει πολύ καλά ότι η τελική απόφαση δεν εξαρτάται από την ίδια κι ότι αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, είναι ένα δώρο, μια χάρη και όχι μια προσωπική της ικανότητα.
Ο Χριστός στάλθηκε για να σώσει όλους όσους τον δέχονται. Ξέρει καλά τι είμαστε. Το πιο ωραίο μας «Ναι» περιέχει πάντα και λίγο «όχι». Η ειδωλολάτρισσα γυναίκα δεν πρόφερε κανένα «όχι» αλλά μέσα στην άγνοιά της συμμαζεύεται, παίρνει την τελευταία θέση, αυτή μια μέρα θα πάρει και ο Κύριος. Το «Ναι» αμφίβολο αλλά συνάμα σίγουρο, είναι το «Ναι» της ταπεινοφροσύνης. Για τον Κύριο είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να ολοκληρώσει το θαύμα!... Το κορίτσι θεραπεύθηκε…. πήγαινε!

π. Μάρκος Βιδάλης

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos