Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ  ΙΤΑΛΙΑΣ:  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Σπάνια τόσο λίγες λέξεις είχαν τόσο μεγάλη σημασία και παγκόσμιο αντίχτυπο. Η φράση του Φραγκίσκου, με την οποία εξέφρασε τη βαθειά του θλίψη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί ( αλήθεια πόσο παράταιρη ακούγεται η ονομασία “Αγία Σοφία” για ισλαμικό κέντρο λατρείας ... ) άγγιξαν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλες τις ηπείρους, όχι μόνο χριστιανούς αλλά και πολλούς οπαδούς του Ισλάμ, που διαφώνησαν και για θρησκευτικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς λόγους : η ανθρώπινη αδελφοσύνη δεν προάγεται με ανάλογες ενέργειες αντίθετα οι υποστηρικτές τέτοιων απόψεων υψώνουν τείχη μεταξύ των ανθρώπων.
Ανάμεσα στους διαφωνούντες, που το δήλωσαν επίσημα και ο ιμάμης του τζαμιού της περιοχής Magliana στη Ρώμη αλλά και ο πρόεδρος της ισλαμικής κοινότητας Savonese, o Zahoor Ahmad Zargor. Ο τελευταίος δήλωσε “κοντά” στην σκέψη του Φραγκίσκου, Ανέφερε ότι η απόφαση του Τούρκου Προέδρου δεν τον εξέπληξε, λήφθηκε όμως για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Όμως η απόφαση ήταν μια “πράξη ισχύος” από ανθρώπους που θέλουν να αποδείξουν ότι έχουν την εξουσία και τη δύναμη να επιβάλλουν καταστάσεις. Η Αγία Σοφία έπρεπε να διατηρήσει το καθεστώς που είχε . Δεν είναι δημοκρατικό να αποφασίζονται πράγματα “για να πληγώσουν” άλλους ανθρώπους. Τέτοιες νοοτροπίες δεν ευνοούν τη συνύπαρξη των ανθρώπων...

Πληροφόρηση και φωτογραφία ΖΑΖ από globalist.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos