Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

ΣΟΥΔΑΝ : ΜΙΚΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άλλες χώρες επιλέγουν τη σύγκρουση με τη Δύση, προσβάλλοντας χριστιανικά σύμβολα αιώνων και άλλες κάνουν δειλά βήματα εκσυγχρονισμού. Στις δεύτερες το Σουδάν, σε καθεστώς Σαρίας μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα το 1989.
Από το 2014, που εκδιώχθηκαν οι πραξικοπηματίες, γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί το νομικό και πραγματικό καθεστώς των γυναικών, όπως και των χριστιανών κατοίκων. Παραδοσιακές πρακτικές κατά του σώματος της γυναίκας έχουν καταδικασθεί, ήρθε η ώρα για τη νομική αναγνώριση του δικαιώματος των χριστιανών να εισάγουν και πωλούν αλκοόλ, όπως και της απάλειψης της θανατικής ποινής σε περίπτωση αλλαγής θρησκείας ( από μουσουλμανική σε άλλη φυσικά, όχι το αντίστροφο... )
Θυμίζουμε ότι αφορμή μεγάλων διαδηλώσεων είχε γίνει το Μάιο 2014 η σύλληψη της χριστιανής ορθοδόξου γιατρού Mariam Yehya Ibrahim Ishag, η οποία επέλεξε τη θρησκεία της μητέρας της και όχι του εξαφανισμένου από τη γέννησή της μουσουλμάνου πατέρα της. Η 28χρονη τότε ( και έγκυος ) γυναίκα είχε συλληφθεί και καταδικασθεί σε θάνατο, αλλά αφέθηκε μετά από ένα μήνα ελεύθερη, για να ξανασυλληφθεί, μαζί με το σύζυγο και τα παιδιά της 48 ώρες αργότερα, ενώ επρόκειτο να εγκαταλείψει τη χώρα. Με παρέμβαση ξένων κυβερνήσεων απελευθερώθηκαν όλοι ξανά και τους δόθηκε η δυνατότητα να φθάσουν στην Ιταλία ( απ΄οπου και η φωτό με τον Πάπα Φραγκίσκο ) πριν καταλήξουν στις ΗΠΑ όπου έλαβαν πολιτικό άσυλο.

Πληροφορίες - Φωτογραφία από il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos