Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ CASERTA : Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ ...

Δεν είναι δήλωση με αφορμή τα γεγονότα στις ΗΠΑ. Είναι η “ απελπισία ”  ενός Ιεράρχη, του Giovanni d` Alse της Καζέρτα, όταν πληροφορήθηκε ( από το Avvenire, που αναμετάδωσε δηλώσεις εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης του ) ότι οι τοκογλύφοι αναγκάζουν τ` ανήλικα παιδιά των οφειλετών τους να εργάζονται σε επιχειρήσεις συμφερόντων τους, μέχρι να εξοφληθούν από χρέη των γονέων τους...
“ Η σκλαβιά δεν τελείωσε ποτέ ούτε εξαφανίσθηκε, διαφοροποιήθηκε ! ” Αυτό συμβαίνει και στις ΗΠΑ, αυτό φοβάμαι ότι συμβαίνει και σε μας στη Νότια Ιταλία, Αν πράγματι οι καταγγελίες αληθεύουν είναι ο χειρότερος τρόπος να μπει το κακό στην κοινότητά μας. Όπως η Καμόρα και άλλες οργανωμένες μαφίες δρουν στα κρυφά και ελέγχουν καταστάσεις, έτσι πληροφορήθηκα, από καταγγελίες στο Τύπο, ότι ανήλικα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, χρησιμοποιούνται, σε εργασίες, χωρίς έλεγχο, μέχρι να εξοφληθούν τα χρέη των γονιών τους σε τοκογλύφους. Αυτό φαίνεται να αυξήθηκε στις μέρες μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Δηλ. υπάρχουν άτομα που βλέπουμε καθημερινά και μπορεί να υφίστανται τέτοια μεταχείρηση. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το καταγγείλει. Η δικαιοσύνη και η αστυνομία πρέπει να δράσουν άμεσα. Εύχομαι τα κρούσματα να μην είναι τόσα πολλά... ”

Πληροφόρηση και φωτογραφία Επισκόπου από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
CREATED BY MRemoundos