Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ: ΕΠΙΘΕΣΗ “ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ” ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ

Τον περασμένο Μάρτιο “ τζιχαντιστές ” με σύγχρονο εξοπλισμό επέδρασαν στην κωμόπολη Mocimbo de Praia στην επαρχία Capo Degrado στα βόρεια της χώρας. Ο τοπικός Ιεράρχης dom Luiz Lisboa είχε δηλώσει τότε ότι οι τρομοκράτες είχαν υποσχεθεί “να επιστρέψουν ” σύντομα.
Το Μάιο οι Επίσκοποι της Nambila, στην βόρειο Μοζαμβίκη, είχαν γράψει στην κυβέρνηση για τη χειροτέρευση της κατάστασης στην επαρχία Capo Degrado, το οποίο είχε γίνει “ η σκηνή ενός μυστηριώδους και ανεξήγητου πολέμου ”. Πράγματι πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι πίσω από τις μαύρες σημαίες του Χαλιφάτου, που έφεραν οι επιδρομείς, δεν είναι “ιδεολόγοι” αλλά εκπρόσωποι της τοπικής μαφίας, που θέλουν να δημιουργήσουν ζώνη ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών, που τα μεταφέρουν από την Κεντρική Ασία.
Γεγονός είναι ότι το διήμερο 27-28 Ιουνίου υπήρξε νέα αιματηρή επίθεση στη Mocimbo de Praia. Οι επιτιθέμενοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν την εκκλησία, το Γυμνάσιο. το Κέντρο Υγείας, πολλά μαγαζιά και αυτοκίνητα ενώ απελευθέρωσαν τους κρατούμενους από τις φυλακές. Χιλιάδες κάτοικοι έτρεξαν προς τη θάλασσα και περίμεναν μέσα σε βάρκες, μακριά από τη στεριά, να σταματήσει το κακό. Άλλοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κινήθηκαν προς άλλες περιοχές της χώρας, Οι κυβερνητικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν με βαρύ οπλισμό και οι ιεραπόστολοι που εργάζονται στην περιοχή μιλούν για δεκάδες θύματα και μεταξύ των αόπλων κατοίκων.

Πληροφορίες και φωτογραφία απο Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλους Συνοδικής Επιτροπής “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ “

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos