Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5Η βοήθεια της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας για τα θύματα της πλημμύρας

Οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία για τα άτομα που επλήγησαν από τις πλημμύρες στα τέλη του Ιουνίου.
«Μια ενορία για μια ενορία»: έτσι αποκαλείται η πρωτοβουλία που ανέλαβε η Αρχιεπαρχεία Ivano-Frankivsk της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας στην Ουκρανία (Ugcc) για να στηρίξει και να βοηθήσει τα θύματα των πρόσφατων πλημμυρών στη χώρα. Στα τέλη Ιουνίου, πράγματι – εξηγεί το website της Ugcc – η δυτική περιοχή της Ουκρανίας επλήγη από βίαιες πλημμύρες που είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση θανάτων, εκτοπισμένων ατόμων και σοβαρές δομικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής δρόμων 400 χλμ και έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε περισσότερα από 300 κατοικημένα κέντρα. «Θα πρέπει να κάνουμε αποφασιστικά βήματα αναφορικά με τα θύματα των πλημμυρών – είπε, κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Μητροπολίτης Volodymyr Viytyshyn – Η Εκκλησία πάντα φροντίζει εκείνους που έχουν ανάγκη». Πολυάριθμες, επομένως, είναι οι φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που ονομάζεται «Μια ενορία για μια ενορία», έτσι ώστε, κάθε κοινότητα πιστών να μπορέσει να προσφέρει τη συμβολή της σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες. Στις 30 Ιουνίου, εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Μητροπολίτης Viytyshyn πήγε να επισκεφθεί τις οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες, στο εσωτερικό της Αρχιεπαρχείας, προσφέροντάς τους πακέτα με βασικά είδη διατροφής, πόσιμο νερό και προϊόντα υγιεινής.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι ήδη στις 28 Ιουνίου ο Μέγας Αρχιεπίσκοπος του Kiev-Halyč της Ugcc, η Αυτού Μακαριότητα Svjatoslav Shevchuk, είχε κάνει έκκληση προς όλα τα θεσμικά όργανα της Εκκλησίας ώστε να αρχίσουν να βοηθούν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πλημμύρες το συντομότερο δυνατόν. «Η πλημμύρα προκάλεσε φόβο, πόνο και αίσθημα αδυναμίας», διαβάζουμε στο μήνυμά του, το οποίο ταυτόχρονα καλεί τους πιστούς να «μη φοβούνται», επειδή «η Εκκλησία είναι μαζί σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και προσπαθεί να σας υποστηρίξει με τη θέρμη της, την προσοχή και τη βοήθειά της». Επίσης, ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά το Angelus της 28ης Ιουνίου, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν «για όσους έχουν πληγεί από τις σοβαρές πλημμύρες στη δυτική Ουκρανία». «Ώστε να μπορέσουν να βιώσουν – είπε ο Ποντίφικας – την παρηγοριά του Κυρίου και τη βοήθεια των αδελφών».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos