Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

ΑΙΓΥΠΤΟΣ:ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!

Καλό θα ήταν να μην αποτελεί είδηση η “συνύπαρξη” χώρων λατρείας διαφορετικών θρησκειών σε κοντινή απόσταση . Όμως όταν αυτό συμβαίνει στην Αίγυπτο, όπου το 2013 είχαν γίνει αρκετές απόπειρες κατά χριστιανικών εκκλησιών είναι ευχάριστη είδηση Πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία , στα βορειοδυτικά του Καϊρου, στην περιοχή Moquattan, όπου κοντεύουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής εκκλησίας και τζαμιού στο ίδιο οικόπεδο, είναι ο πρώην βουλευτής Nabil Luke al-Babawi, υποστηρικτής της εθνικής ενότητας και της συνύπαρξης των, διαφορετικών θρησκειών, πληθυσμών της χώρας. Στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια του επιχειρηματίες και απ΄τις δύο θρησκείες και ηθικά ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας Αλ Σίσι.
Σημαντικό είναι ότι οι 2 χώροι λατρείας θα έχουν κοινή χρήση των χώρων και των υπηρεσιών που θα κατασκευασθούν και η επικοινωνία μεταξύ τους θα είναι ανεμπόδιστη Επίσης στο χώρο προβλέπεται να κατασκευασθεί βιβλιοθήκη, που θα περιλαμβάνει έργα και από τις 2 θρησκείες, καθώς και παιδότοπος και κήπος, όπου τα παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας θα μαθαίνουν από μικρά να συμβιώνουν.
Ανάλογη προσωπική πρωτοβουλία του Αιγύπτιου Προέδρου έχει υπάρξει στο χώρο 45 χλμ από το Κάιρο, που κατασκευάζεται η νέα διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, όπου το Μεγάλο Τζαμί και ο νέος Καθεδρικός Ναός των Κοπτών βρίσκονται επίσης πολύ κοντά.

Στοιχεία και φωτογραφία από Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos