Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

2

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ : 2.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ...

Άλλη μια αφρικανική χώρα, ξεχασμένη από τα διεθνή ΜΜΕ, η οποία βρίσκεται σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση. Μόνο η τοπική Κάριτας ενημερώνει για την κατάσταση και ζητά βοήθεια. Ο π. Constantin Sere, πρόεδρος της Κάριτας της χώρας, απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα για την “ ξεχασμένη κρίση ” της Μπουρκίνα Φάσο, όπου 2 εκατ. άνθρωποι ζουν σε απόλυτη φτώχεια, πολλαπλάσιοι απ` ότι 2-3 χρόνια πριν. Οι αιτίες συνηθισμένες : κλιματικές αλλαγές και ένοπλες συρράξεις, ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά της χώρας.
Στη χώρα αναμένεται να βρέχει ως τον προσεχή Οκτώβριο και θα απαιτηθούν τουλάχιστον 600.000 ευρώ για να βοηθηθούν 1500 “ οικογένειες ” των εκκλησιαστικών επαρχιών Kaya, Fada, N` Gourma, Nouna και Dedougou αναφέρει ο π. Sere. “ Θέλουμε να τους μοιράσουμε από 50 κιλά ρύζι, 28 κιλά φασόλια, 5 λίτρα λάδι, 2 κιλά αλάτι και λίγα μετρητά για την αγορά φρέσκων τροφίμων, ώστε να επιβιώσουν. Έχουμε κουραστεί με τις βιαιότητες, ο κόσμος επιθυμεί την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά υπάρχουν ένοπλες ομάδες που περνούν τα σύνορα και σπέρνουν τον τρόμο. Το μέλλον είναι αμφίβολο αλλά δε χάνουμε την πίστη και την εμπιστοσύνη μας στο Θεό ούτε την αγάπη προς τους αδελφούς και τις αδελφές μας σε όλο τον κόσμο...”

Πληροφορίες και φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos