Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

7

Παγκόσμια και άμεση κατάπαυση του πυρός για να θεραπεύσουμε την πανδημία

Ο Πάπας εξέφρασε την έγκρισή του αναφορικά με το αίτημα για παγκόσμια κατάπαυση του πυρός, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο ψήφισμα που ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών εξαιτίας του ιού Civid-19, ιδίως για τις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από συγκρούσεις. Τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου, στο τέλος της απαγγελίας του Angelus, εκφράζουν την ελπίδα ότι η κατάπαυση του πυρός που ζητήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσε να επιτρέψει την απαραίτητη βοήθεια σε αυτές τις χώρες οι οποίες ήδη υποφέρουν πολύ, εξαιτίας των πολέμων και της φτώχειας και όπου η κατάσταση τόσο από ανθρωπιστικής άποψης όσο και αναφορικά με την υγεία, έχει επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας.

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
Αυτή η σημαντική απόφαση εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την 1η Ιουλίου, υπέρ της άμεσης παύσης των εχθροπραξιών αναφορικά με όλες τις καταστάσεις συγκρούσεων, για τουλάχιστον 90 συνεχόμενων ημερών, με στόχο την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του Covid-19 και την εγγύηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες και προς τους πληθυσμούς που πλήττονται από συγκρούσεις. Η απάντηση στην έκκληση έγινε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος τον περασμένο Μάρτιο από τον Γενικό Γραμματέα, Antonio Guterres, για άμεση κατάπαυση σε όλες τις ζώνες του κόσμου που υποφέρουν εξαιτίας του δράματος του πολέμου, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Sant’Egidio: ένα σημαντικό επίτευγμα υπέρ της ειρήνης
Αλλά και η Κοινότητα Sant’Egidio η οποία ήδη από την αρχή, υποστήριξε αυτό το αίτημα, με ένα δελτίο τύπου υπογραμμίζει ότι το ψήφισμα αυτό αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για όλους εκείνους που εργάζονται υπέρ της ειρήνης, «Η ομόφωνη έγκρισή του – παρατηρεί η Κοινότητα – δείχνει πως μόνο μέσω συμφωνίας και συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων χωρών, η ανθρωπότητα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κοινό εχθρό της πανδημίας». Η κοινότητα Sant’Egidio, καταλήγει το δελτίο τύπου, «δεσμεύεται για την άμεση υποστήριξη και διάδοση της απόφασης του Ο.Η.Ε. σε όλες εκείνες τις χώρες όπου παρά τις δυσκολίες της στιγμής, συνεχίζει το έργο της για λήξη των συγκρούσεων και αναζήτηση μόνιμης ειρήνης».

Μετάφραση: ρφ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos