Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

6

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΟΠΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Θεσμοθετήθηκε απ΄ τον ΟΗΕ το 2014 και “εορτάζεται” την 22/6, όχι όμως για να θυμίζει κρυστάλλινες θάλασσες και παραδεισένιες ακρογιαλιές ! Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και προστασία των περιοχών που εκτείνονται από τον Τροπικό του Καρκίνου ως τον Τροπικό του Αιγόκερου και περιλαμβάνει περιοχές όπως η έρημος Σαχάρα, το όρος Κιλιμάντζαρο και οι ΄Ανδεις μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Μια έκταση με μεγάλη βιοποικιλότητας και τεράστια αποθέματα νερού ( παρόλο που πολλές περιοχές της δεν έχουν ικανή ποσότητα νερού ...) που το 2050 αναμένεται να φιλοξενεί το μεγαλύτερο τμήμα των κατοίκων του πλανήτη μας, αλλά είναι σε μια κλιματική ισορροπία ισχυρή και ταυτόχρονα εύθραυστη.
Το οικοσύστημα μας κινδυνεύει από τις μικρόπνοες ανθρώπινες επιλογές, που, όπως ακούσαμε πέρυσι από τους συμμετέχοντες / άμεσα ενδιαφερόμενους στη “Σύνοδο για την Αμαζονία”, δε σέβεται τα τροπικά δάση, αποψιλώνει εκτάσεις για καλλιέργειες χωρίς προοπτική και καθιστά κατοικήσιμες περιοχές που έπρεπε να μείνουν ως πνεύμονες πρασίνου...

Πληροφόρηση και φωτογραφία αρχείου από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos