Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

4

Η «Βουτιά» του Χριστού

Η «Κάθοδος» (η βουτιά) του Χριστού στο θάνατο, βασίζεται στη θεϊκή απόφαση, να μην αφήσει τον άνθρωπο να γίνει λεία – λάφυρο του σατανά, αλλά αντίθετα να τον αναζητήσει - όπως το χαμένο πρόβατο – μέχρι και στα βάθη της κόλασης.
Μετά απ’ αυτή την αλήθεια, έκπληκτος φωνάζει ο Παύλος: «Αν ο Θεός είναι μαζί μας, ποιοι είναι εναντίον μας (Ρωμ. 8,31).
Το «ο Θεός μαζί μας» εκδηλώνει ότι η αγάπη του Θεού φτάνει στο τέρμα προφέροντας τον αθώο Ιησού σε μας τους αμαρτωλούς. Με άλλα λόγια, ο Θεός – Πατέρας έπρεπε να διαλέξει τον Υιόν Του ή εμάς! Το θάνατό Του ή το θάνατό μας! Προτίμησε εμάς απ’ τον Υιόν Του, αφήνοντάς Τον να πεθάνει στη θέση μας.
Το «ο Θεός μαζί μας» δεν σημαίνει ότι ο Θεός είναι ευμενής μαζί μας, πράγμα που αξίζει πολύ, αλλά ότι μας προτιμά από τον Άλλο εαυτό του, τον Υιόν, που είναι κάτι το απίστευτο! Αυτό που ο Θεός δεν απαίτησε απ’ τον Αβραάμ – να θυσιάσει τον υιόν του – το εφάρμοσε στον εαυτό του, εγκαταλείποντας στα χέρια των αμαρτωλών τον Μονογενή και Αγαπητόν Υιόν Του για τη δική μας σωτηρία. Με τη «βουτιά» στο θάνατο, ο Χριστός μάς έφερε στην επιφάνεια! Μας ανέστησε για τη ζωή την αιώνια.

π. Μάρκος Βιδάλης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos