Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

5

Όταν η ομορφιά απαντά στην κρίση

Ενεργητικότατη και ταχύτατη, η Daniela Bruno – υπεύθυνη Πολιτιστικών Υποθέσεων του FAI – διηγείται τα πάντα για τις δύο ημέρες στην ύπαιθρο που προγραμματίζει το Ιταλικό Ταμείο Περιβάλλοντος για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου. Δεκαπέντε Περιφέρειες ενδιαφέρονται γι αυτή την ειδική επέτειο κλασικού ραντεβού που ο FAI διοργανώνει κάθε άνοιξη από το 1975, η οποία όμως, εξαιτίας της φετινής υγειονομικής κρίσης, αναβλήθηκε.

Μια θεμελιώδης στιγμή, εξηγεί η υπεύθυνη, «για να πλησιάσουμε, να κάνουμε γνωστό και για να συμμετάσχει το κοινό στην αποστολή του FΑΙ, επισκεπτόμενο τα θαυμάσια μέρη και τα Αγαθά που οι αντιπροσωπείες ανοίγουν σε όλη την Ιταλία».

Οι κανόνες ασφαλείας
«Η διαμονή σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί τη μέγιστη κατάσταση ασφάλειας και αυτή ήταν και η επιλογή που κάναμε». Ιδού γιατί οι ημέρες έχουν τον τίτλο Στην Ύπαιθρο: «Θελήσαμε να μετατρέψουμε ένα πρόβλημα σε ευκαιρία. Η ευκαιρία να παραμείνουμε στην ύπαιθρο μας κάνει να είμαστε ασφαλείς, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει να δούμε τα καταπράσινα μέρη της Ιταλίας. Πάρκα, κήποι, μονοπάτια που μπορούμε να διανύσουμε μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις ή απλά μέσα από έναν κυριολεκτικό ή λογοτεχνικό περίπατο.

Γιατί να συμμετάσχουμε
" «Σας ζητάμε να συμμετάσχετε στις ημέρες FAI – συνεχίζει η Bruno – ελπίζοντας ότι θα μπορέσετε να βρείτε το μέρος που θα σας αρέσει περισσότερο αλλά θα πρέπει να κάνετε online κράτηση και να εγγραφείτε ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση, συμμετέχω σε αυτές τις ημέρες σημαίνει «συμβάλω σε μια αποστολή προστασίας και ανάδειξης της κληρονομιάς μας»

Το αφιέρωμα του FAI στο Bergamo
Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fondazione Museo di Palazzo Moroni, για πρώτη φορά το μεγαλύτερο ιδιωτικό ιστορικό πάρκο στο Bergamo Alta θα αποκαλυφθεί στο κοινό. Μια γωνιά καθαρής φύσης στην καρδιά του δήμου της Λομβαρδίας, «ένας φόρος τιμής του FAI σε μια πόλη που υπέφερε δραματικά τους τελευταίους μήνες».

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos