Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

3

ΜΑΛΑΟΥΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ

Το Μαλάουι είναι αφρικανική χώρα, η οποία κατάφερε να διεξάγει προεδρικές εκλογές με δημοκρατικό και αποδεκτό από όλους τρόπο. Τέτοια γεγονότα δε συμβαίνουν, δυστυχώς, συχνά στην αφρικανική ήπειρο και η Επισκοπική Επιτροπή“ Δικαιοσύνη και Ειρήνη ” της χώρας έσπευσε να το ανακοινώσει δημόσια !
Πολύ δε περισσότερο που οι προηγούμενες εκλογές του Μαΐου 2019 είχαν θεωρηθεί άκυρες, λόγω νοθείας, στις δε επαναληπτικές, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν την 30 Ιουνίου, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης επικράτησε του από 6ετίας Προέδρου. Στη ανακοίνωση, που συνυπογράφεται και από άλλες 2 οργανώσεις πολιτών της χώρας, αναφέρεται ότι οι εκλογές έγιναν από ανεξάρτητη Επιτροπή Εκλογών με λίγα μέσα., χωρίς ν` αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ακριβώς επειδή τα Μέλη της εργάστηκαν με επαγγελματισμό, διακριτικότητα και ταχύτητα. Αντίστοιχη μνεία και ευχαριστίες απευθύνονται στις Δυνάμεις Ασφαλείας.
που, προφανώς, εγγυήθηκαν, με τον τρόπο τους, την αμεροληψία στη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών αλλά και στους πολίτες της χώρας, για την υπομονή που επέδειξαν αλλά και την αποδοχή των αποτελεσμάτων.

Πληροφορίες / φωτογραφία από VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos